Ook Victoria’s Secret vindt nieuwe eigenaar

Ook Victoria’s Secret vindt nieuwe eigenaar
Shutterstock.com

Investeringsfonds Sycamore Partners neemt een meerderheidsbelang in de Amerikaanse lingerieketen Victoria’s Secret. Tegelijkertijd stapt Leslie Wexner, CEO van moederbedrijf L Brands, op.

 

Schulden afbouwen

Sycamore Partners verwerft 55% van de aandelen, de rest blijft in handen van L Brands. Met de opbrengst van de verkoop, zo’n 525 miljoen dollar (485 miljoen euro) wil het moederbedrijf zijn schulden afbouwen. De laatste weken ontstond er veel speculatie over de toekomst van het lingeriemerk, dat door de overeenkomst gewaardeerd wordt op 1,1 miljard dollar (1 miljard euro).

 

Lange tijd domineerde Victoria’s Secret de lingeriemarkt, maar de laatste jaren krijgt het merk klappen. Het label bleef al te lang vasthouden aan het traditionele schoonheidsideaal, waarvan de bekende Angels de verpersoonlijking waren. Steeds meer consumenten keerden het iconische merk de rug toe, omdat ze juist op zoek waren naar meer inclusie.

 

Exit Wexner

De verkoop betekent ook het einde van Leslie Wexner als CEO van L Brands. Zijn positie stond de laatste tijd steeds meer onder druk: niet alleen omwille van de tegenvallende verkoop, maar ook door zijn banden met zedendelinquent Jeffrey Epstein, schrijft De Standaard. Wexner zal nog wel als erevoorzitter in het bestuur van het bedrijf blijven zitten.

 

Het lijkt een erg hoopgevende week te zijn voor noodlijdende retailers: eerder vonden Blokker (overname door Dirk Bron), Forever 21 (een consortium van drie investeerders) en Real (een Luxemburgs fonds onder Russische hoede) een nieuwe eigenaar. Of die hoop terecht of ijdel is, kan in sommige gevallen misschien al snel blijken...