Opnieuw uitstel van betaling voor American Apparel | RetailDetail

Opnieuw uitstel van betaling voor American Apparel

Opnieuw uitstel van betaling voor American Apparel

De Amerikaanse modeketen American Apparel heeft opnieuw uitstel van betaling aangevraagd. Daarnaast worden alle merkrechten van American Apparel verkocht aan het Canadese kledingbedrijf Gildan Activewear.

Geen zekerheid over toekomst winkels

Gildan betaalt 66 miljoen dollar (61 miljoen euro) voor de merkrechten, maar gaat geen winkels overnemen. Daardoor is het nog niet duidelijk wat er met de filialen van de keten gaat gebeuren. Gildan zal wel kleding van het merk inkopen en die verspreiden via zijn distributienetwerk in Noord-Amerika.

 

American Apparel heeft wereldwijd ongeveer 250 winkels, waarvan de helft in de Verenigde Staten. Het bedrijf bevindt zich al enkele jaren in financiële moeilijkheden: in februari van dit jaar vroeg het al een eerste keer een faillissement aan en opteerde het voor een nieuwe strategie. Sindsdien zijn er echter nog geen tekenen van verbetering getoond en nu heeft het bedrijf dus opnieuw "Chapter 11" aangevraagd.

 

De grote problemen voor American Apparel begonnen nog onder de leiding van oprichter Dov Charney, die in 2014 werd ontslagen na enkele schandalen. In september stapte ook al zijn opvolgster Paula Schneider op.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Hoe Brantano een volwaardige moderetailer wordt

22/02/2018

FNG gaat Brantano uitbouwen tot een sterk uithangbord voor merkenmode en -schoenen, en ambieert zo de eerste keuze te zijn voor een breed publiek. De retailer wil de markt dekken met drie complementaire winkelformules en een nieuw online platform.

Jack & Jones opent vijf winkels volgens nieuw concept

22/02/2018

Modeketen Jack & Jones opent dit voorjaar vijf winkels volgens een nieuw winkelconcept, vandaag is de primeur al voor het Westland Shopping Center in Anderlecht. Ook in maart en april staan er openingen gepland.

Walmart kan online groei niet aanhouden

21/02/2018

De Amerikaanse retailreus Walmart heeft in het laatste kwartaal van 2017 een teleurstellende online groei gekend. De online omzet steeg nog wel met een kwart, maar dat was een stuk minder dan verwacht.

Consolidatie bij Amerikaanse ketens in strijd tegen Amazon

21/02/2018

De Amerikaanse retailer Albertsons heeft zijn sectorgenoot Rite Aid overgenomen, nadat die laatste eerder ook al een flink aantal winkels verkocht had aan Walgreens. De overnames zijn vooral een reactie op de opmars van Amazon en andere online spelers.

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Back to top