Opnieuw uitstel van betaling voor American Apparel | RetailDetail

Opnieuw uitstel van betaling voor American Apparel

Opnieuw uitstel van betaling voor American Apparel

De Amerikaanse modeketen American Apparel heeft opnieuw uitstel van betaling aangevraagd. Daarnaast worden alle merkrechten van American Apparel verkocht aan het Canadese kledingbedrijf Gildan Activewear.

Geen zekerheid over toekomst winkels

Gildan betaalt 66 miljoen dollar (61 miljoen euro) voor de merkrechten, maar gaat geen winkels overnemen. Daardoor is het nog niet duidelijk wat er met de filialen van de keten gaat gebeuren. Gildan zal wel kleding van het merk inkopen en die verspreiden via zijn distributienetwerk in Noord-Amerika.

 

American Apparel heeft wereldwijd ongeveer 250 winkels, waarvan de helft in de Verenigde Staten. Het bedrijf bevindt zich al enkele jaren in financiële moeilijkheden: in februari van dit jaar vroeg het al een eerste keer een faillissement aan en opteerde het voor een nieuwe strategie. Sindsdien zijn er echter nog geen tekenen van verbetering getoond en nu heeft het bedrijf dus opnieuw "Chapter 11" aangevraagd.

 

De grote problemen voor American Apparel begonnen nog onder de leiding van oprichter Dov Charney, die in 2014 werd ontslagen na enkele schandalen. In september stapte ook al zijn opvolgster Paula Schneider op.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.