Opnieuw uitstel van betaling voor American Apparel | RetailDetail

Opnieuw uitstel van betaling voor American Apparel

Opnieuw uitstel van betaling voor American Apparel

De Amerikaanse modeketen American Apparel heeft opnieuw uitstel van betaling aangevraagd. Daarnaast worden alle merkrechten van American Apparel verkocht aan het Canadese kledingbedrijf Gildan Activewear.

Geen zekerheid over toekomst winkels

Gildan betaalt 66 miljoen dollar (61 miljoen euro) voor de merkrechten, maar gaat geen winkels overnemen. Daardoor is het nog niet duidelijk wat er met de filialen van de keten gaat gebeuren. Gildan zal wel kleding van het merk inkopen en die verspreiden via zijn distributienetwerk in Noord-Amerika.

 

American Apparel heeft wereldwijd ongeveer 250 winkels, waarvan de helft in de Verenigde Staten. Het bedrijf bevindt zich al enkele jaren in financiële moeilijkheden: in februari van dit jaar vroeg het al een eerste keer een faillissement aan en opteerde het voor een nieuwe strategie. Sindsdien zijn er echter nog geen tekenen van verbetering getoond en nu heeft het bedrijf dus opnieuw "Chapter 11" aangevraagd.

 

De grote problemen voor American Apparel begonnen nog onder de leiding van oprichter Dov Charney, die in 2014 werd ontslagen na enkele schandalen. In september stapte ook al zijn opvolgster Paula Schneider op.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Amper 2% Amazon Alexa-gebruikers kocht al via voice

07/08/2018

Slechts 2% van alle Amazon Echo-eigenaars in de VS kocht al iets via de slimme speakers. Velen probeerden het al wel, maar haakten onderweg af. Is de technologie waardeloos of nog niet klaar?