Oprichter Uniqlo zet binnenkort stap terug | RetailDetail

Oprichter Uniqlo zet binnenkort stap terug

Oprichter Uniqlo zet binnenkort stap terug
Shutterstock

Tadashi Yanai opende in 1984 de eerste vestiging van Uniqlo in Hiroshima en is momenteel ook nog steeds CEO van het moederbedrijf Fast Retailing. Hij heeft nu echter aangekondigd een stap terug te zullen zetten.

Nieuwe CEO uit huidig management

 De stap terug is wel nog niet voor meteen: Yanai wordt in 2019 zeventig jaar en dan wil hij het stokje doorgeven aan een jonger iemand die sneller kan reageren op de veranderingen in de markt. Hij zal wel nog steeds aan de slag blijven als voorzitter van de raad van bestuur. Yanai wist wel al te vertellen dat de nieuwe CEO zal gekozen worden uit de huidige directeuren, maar daar zijn er momenteel meer dan veertig van binnen het bedrijf. Twee daarvan zijn kinderen van Yanai.

 

Het is niet de eerste keer dat Yanai zijn pensioen aankondigt: in 2013 zei hij al een stap terug te zullen zetten zodra hij 65 werd, maar toen het echter zover was besloot de oprichter van de modeketen toch aan de slag te blijven.

 

Uniqlo heeft er in ieder geval een goed boekjaar opzitten: de omzet steeg met 4,2% naar 1,86 biljoen yen (14 miljard euro) en de winst met maar liefst 148% naar 119 miljard yen (9 miljoen euro), vooral dankzij enkele kostenbesparende maatregelen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.