Oprichter Uniqlo zet binnenkort stap terug | RetailDetail

Oprichter Uniqlo zet binnenkort stap terug

Oprichter Uniqlo zet binnenkort stap terug
Shutterstock

Tadashi Yanai opende in 1984 de eerste vestiging van Uniqlo in Hiroshima en is momenteel ook nog steeds CEO van het moederbedrijf Fast Retailing. Hij heeft nu echter aangekondigd een stap terug te zullen zetten.

Nieuwe CEO uit huidig management

 De stap terug is wel nog niet voor meteen: Yanai wordt in 2019 zeventig jaar en dan wil hij het stokje doorgeven aan een jonger iemand die sneller kan reageren op de veranderingen in de markt. Hij zal wel nog steeds aan de slag blijven als voorzitter van de raad van bestuur. Yanai wist wel al te vertellen dat de nieuwe CEO zal gekozen worden uit de huidige directeuren, maar daar zijn er momenteel meer dan veertig van binnen het bedrijf. Twee daarvan zijn kinderen van Yanai.

 

Het is niet de eerste keer dat Yanai zijn pensioen aankondigt: in 2013 zei hij al een stap terug te zullen zetten zodra hij 65 werd, maar toen het echter zover was besloot de oprichter van de modeketen toch aan de slag te blijven.

 

Uniqlo heeft er in ieder geval een goed boekjaar opzitten: de omzet steeg met 4,2% naar 1,86 biljoen yen (14 miljard euro) en de winst met maar liefst 148% naar 119 miljard yen (9 miljoen euro), vooral dankzij enkele kostenbesparende maatregelen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Adidas sluit 2017 sterk af

14/03/2018

Het Duitse sportmerk Adidas heeft 2017 afgesloten met een omzetstijging van 16% bij gelijke wisselkoersen. Daarbij groeide de winst met bijna een derde. Voor 2018 verwacht Adidas opnieuw een groei van ongeveer 10%.

Back to top