Oprichters FNG Group kopen deel aandelen terug

Oprichters FNG Group kopen deel aandelen terug

De drie oprichters van de FNG Group hebben de aandelen die in handen waren van Econopolis Private Investments teruggekocht. Een deel van die aandelen komen ook in handen van de oprichter van A.S. Adventure.

 

Touwtjes stevig in handen

Econopolis had bij FNG Group 7,4 procent van de aandelen in handen. Dat aandeel zal nu verdeeld worden onder de drie oprichters en Emile Lathouwers, de oprichter van A.S. Adventure. De oprichters hebben momenteel al 55 procent van de aandelen in handen, terwijl ook Lathouwers 13,2 procent in zijn bezit heeft. Het is niet geweten hoe het aandeel van Econopolis verdeeld wordt.

 

“We zijn blij dat Econopolis zijn aandelen aan ons verkoopt", zegt CEO Dieter Penninckx aan De Tijd. “Daardoor zullen we met zijn vieren 75,6 procent van het bedrijf in handen hebben.”

 

Die paar extra procenten komen van pas bij de omgekeerde overname van het Nederlandse R&S Retail. “Doordat we driekwart van het huidige FNG in handen hebben, zullen de drie oprichters en FNG twee derde van de aandelen in het toekomstige fusiebedrijf bezitten”, aldus Penninckx. Zo hebben ze de touwtjes stevig in handen bij het nieuwe fusiebedrijf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Glinstertje hoop voor de moderetail in 2018

08/12/2017

De moeilijkste tijd is voorbij voor de modesector, besluit McKinsey in de studie The State of Fashion 2018. Al wordt niks nog zoals het was: de meeste groei is voortaan in het Zuiden en het Oosten te vinden, fast-fashion wordt sneller en de groten worden nog groter.

 

Weekday in de lente ook naar Brussel

06/12/2017

Na twee vestigingen in Antwerpen maakt Weekday, een van de merken van de Zweedse H&M Group, volgend jaar ook de sprong naar Brussel. In de lente moet een winkel openen aan de Kapitein Crespelstraat, vlakbij de Guldenvlieslaan

Essentiel Antwerp breidt verder uit in Nederland

06/12/2017

Het Belgische modemerk Essentiel Antwerp zet zijn veroveringstocht in Nederland verder en wil er volgend jaar drie nieuwe vestigingen openen. Eerder opende het al winkels in Amsterdam, Haarlem en ’s Hertogenbosch.

Barbiepop Tommy x Gigi in de winkelrekken

05/12/2017

In februari van dit jaar kreeg supermodel Gigi Hadid de eer om een Barbiepop naar haar gelijkenis te ontvangen. Die werd gemaakt om de samenwerking tussen Hadid en modemerk Tommy Hilfiger te vieren. Nu komt de Barbie ook in de winkelrekken.

Onderzoek naar belastingontduiking bij Gucci

04/12/2017

Op de kantoren van Gucci in Milaan en Firenze heeft de Italiaanse politie huiszoekingen gehouden omwille van mogelijke belastingontduiking. Gucci geeft toe dat er een onderzoek gaande is en zegt zijn volledige medewerking te verlenen.

Vzw Terre wil snel naar vijf Factory Shops

01/12/2017

De vzw Terre heeft deze week in Anderlecht een tweede Brusselse Factory Shop geopend, waar ze tweedehands kleding verkoopt die hzet verzamelt via containers over het hele land. De vzw wil nu snel uitbreiden in de hoofdstad.

Back to top