Oprichters FNG Group kopen deel aandelen terug | RetailDetail

Oprichters FNG Group kopen deel aandelen terug

Oprichters FNG Group kopen deel aandelen terug

De drie oprichters van de FNG Group hebben de aandelen die in handen waren van Econopolis Private Investments teruggekocht. Een deel van die aandelen komen ook in handen van de oprichter van A.S. Adventure.

 

Touwtjes stevig in handen

Econopolis had bij FNG Group 7,4 procent van de aandelen in handen. Dat aandeel zal nu verdeeld worden onder de drie oprichters en Emile Lathouwers, de oprichter van A.S. Adventure. De oprichters hebben momenteel al 55 procent van de aandelen in handen, terwijl ook Lathouwers 13,2 procent in zijn bezit heeft. Het is niet geweten hoe het aandeel van Econopolis verdeeld wordt.

 

“We zijn blij dat Econopolis zijn aandelen aan ons verkoopt", zegt CEO Dieter Penninckx aan De Tijd. “Daardoor zullen we met zijn vieren 75,6 procent van het bedrijf in handen hebben.”

 

Die paar extra procenten komen van pas bij de omgekeerde overname van het Nederlandse R&S Retail. “Doordat we driekwart van het huidige FNG in handen hebben, zullen de drie oprichters en FNG twee derde van de aandelen in het toekomstige fusiebedrijf bezitten”, aldus Penninckx. Zo hebben ze de touwtjes stevig in handen bij het nieuwe fusiebedrijf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.