Oprichters FNG Group kopen deel aandelen terug | RetailDetail

Oprichters FNG Group kopen deel aandelen terug

Oprichters FNG Group kopen deel aandelen terug

De drie oprichters van de FNG Group hebben de aandelen die in handen waren van Econopolis Private Investments teruggekocht. Een deel van die aandelen komen ook in handen van de oprichter van A.S. Adventure.

 

Touwtjes stevig in handen

Econopolis had bij FNG Group 7,4 procent van de aandelen in handen. Dat aandeel zal nu verdeeld worden onder de drie oprichters en Emile Lathouwers, de oprichter van A.S. Adventure. De oprichters hebben momenteel al 55 procent van de aandelen in handen, terwijl ook Lathouwers 13,2 procent in zijn bezit heeft. Het is niet geweten hoe het aandeel van Econopolis verdeeld wordt.

 

“We zijn blij dat Econopolis zijn aandelen aan ons verkoopt", zegt CEO Dieter Penninckx aan De Tijd. “Daardoor zullen we met zijn vieren 75,6 procent van het bedrijf in handen hebben.”

 

Die paar extra procenten komen van pas bij de omgekeerde overname van het Nederlandse R&S Retail. “Doordat we driekwart van het huidige FNG in handen hebben, zullen de drie oprichters en FNG twee derde van de aandelen in het toekomstige fusiebedrijf bezitten”, aldus Penninckx. Zo hebben ze de touwtjes stevig in handen bij het nieuwe fusiebedrijf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Hoe Brantano een volwaardige moderetailer wordt

22/02/2018

FNG gaat Brantano uitbouwen tot een sterk uithangbord voor merkenmode en -schoenen, en ambieert zo de eerste keuze te zijn voor een breed publiek. De retailer wil de markt dekken met drie complementaire winkelformules en een nieuw online platform.

Jack & Jones opent vijf winkels volgens nieuw concept

22/02/2018

Modeketen Jack & Jones opent dit voorjaar vijf winkels volgens een nieuw winkelconcept, vandaag is de primeur al voor het Westland Shopping Center in Anderlecht. Ook in maart en april staan er openingen gepland.

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Back to top