Orchestra Prémaman sluit twaalf winkels

Orchestra Prémaman sluit twaalf winkels
Orchestra Prémaman

De lijst met Orchestra Prémaman-winkels die hun deuren sluiten, groeit. Aan de zeven vestigingen die reeds bekend waren, worden er nog vijf toegevoegd. Er zullen ongeveer vijftig banen verdwijnen bij de keten.

 

Gerechtelijke reorganisatie

De Belgische dochteronderneming van de Franse groep Orchestra Prémaman werd eind september meegesleurd in de val van haar moedermaatschappij en had bij de rechtbank een gerechtelijke reorganisatie aangevraagd om zichzelf enkele maanden tegen schuldeisers te beschermen en te redden wat er te redden viel.

 

Eind oktober werd bekend dat zeven van de 45 Belgische winkels van de keten de deuren zouden sluiten: Diest, Halle, Korbeek-Lo, Nijvel, Turnhout, Wijnegem en de outlet van Molenbeek. Aan die lijst worden nu nog vijf winkels toegevoegd. "De selectie werd gemaakt op basis van winstgevendheid en het feit of er al dan niet kon onderhandeld worden met de eigenaars over een huurvermindering ", zegt Myriam Djegham van vakbond CNE aan La Libre.

 

Wat het sociale aspect betreft, zullen een vijftigtal banen verdwijnen. "We hebben wel kunnen onderhandelen over maatregelen zoals vrijwillig vertrek, overplaatsingen naar andere winkels en het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag vanaf 58 of 59 jaar". Verder zullen de contracten van bepaalde duur niet worden verlengd.