Charles Vögele in handen van Italiaanse groep | RetailDetail

Overgenomen Charles Vögele verdwijnt uit straatbeeld

Overgenomen Charles Vögele verdwijnt uit straatbeeld

De Zwitserse modeketen Charles Vögele komt in handen van de Italiaanse warenhuisuitbater OVS. Die gaat alle winkels omzetten naar het eigen concept.

Merknaam verdwijnt

Voor de overname telt OVS samen met Sempione Retail en nog twee andere partijen 56 miljoen Zwitserse frank (50 miljoen euro) neer. Dat bod werd twee maanden geleden al geplaatst en de Raad van Bestuur heeft nu aan de andere aandeelhouders gevraagd om het te aanvaarden. OVS krijgt zo meer dan 82 procent van de aandelen in handen.

 

Met de overname zal de merknaam Charles Vögele, dat zestig jaar geleden werd opgericht, volledig uit het straatbeeld verdwijnen: alle 163 winkels zullen immers omgevormd worden naar het concept van OVS. Winkelpersoneel zal niet worden ontslagen: als er ontslagen vallen, dan zullen die plaatsvinden op het hoofdkantoor van de keten. OVS wil met de overname zijn positie in Noord- en Oost-Europa versterken en er zijn ook plannen voor nieuwe winkels in Slovenië en Hongarije.

 

Charles Vögel was al lange tijd op zoek naar een geschikte overnemer. De keten maakt al sinds 2010 geen winst meer. Omwille van die reden trok het zich al terug van de Belgische markt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Erotiekketen Christine le Duc wil weer verleiden

14/08/2018

De keten van eroticashops Christine le Duc wil in Nederlandse handen een nieuwe verleidingspoging wagen. Gered uit het failliete concern Beate Uhse, zet de retailer haar zinnen op de Belgische en Nederlandse markt.

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.