Overgenomen Charles Vögele verdwijnt uit straatbeeld

Overgenomen Charles Vögele verdwijnt uit straatbeeld
Shutterstock

De Zwitserse modeketen Charles Vögele komt in handen van de Italiaanse warenhuisuitbater OVS. Die gaat alle winkels omzetten naar het eigen concept.

Merknaam verdwijnt

Voor de overname telt OVS samen met Sempione Retail en nog twee andere partijen 56 miljoen Zwitserse frank (50 miljoen euro) neer. Dat bod werd twee maanden geleden al geplaatst en de Raad van Bestuur heeft nu aan de andere aandeelhouders gevraagd om het te aanvaarden. OVS krijgt zo meer dan 82 procent van de aandelen in handen.

 

Met de overname zal de merknaam Charles Vögele, dat zestig jaar geleden werd opgericht, volledig uit het straatbeeld verdwijnen: alle 163 winkels zullen immers omgevormd worden naar het concept van OVS. Winkelpersoneel zal niet worden ontslagen: als er ontslagen vallen, dan zullen die plaatsvinden op het hoofdkantoor van de keten. OVS wil met de overname zijn positie in Noord- en Oost-Europa versterken en er zijn ook plannen voor nieuwe winkels in Slovenië en Hongarije.

 

Charles Vögel was al lange tijd op zoek naar een geschikte overnemer. De keten maakt al sinds 2010 geen winst meer. Omwille van die reden trok het zich al terug van de Belgische markt.