Overname Perry Sport en Aktiesport bijna rond

Overname Perry Sport en Aktiesport bijna rond

De overname van de failliete sportwinkelketens Perry Sport en Aktiesport door het Britse JD Sports Fashion zou nog deze week beklonken kunnen worden. Dat heeft de curator van de voormalige dochters van Unlimited Sports Group (USG) gezegd tegen het ANP.

Meegesleurd door V&D en Scapino

USG en zijn dochterbedrijven Perry Sport en Aktiesport gingen vorige maand over de kop. Ze werden meegesleurd door de faillissementen van de warenhuisgroep V&D en schoenengigant Macintosh, de belangrijkste bedrijfspartners van het concern. Perry Sports had elf shop-in-shops bij V&D, Aktiesport had 128 dergelijke verkooppunten bij Macintosh-dochter Scapino.

 

Het Britse beursgenoteerde bedrijf JD Sports Fashion toonde zich bereid om 58 winkels van Perry Sport en 131 vestigingen van Aktiesport over te nemen. De overige winkels van de ketens zouden gesloten worden of blijven omdat ze niet interessant zijn. Ook de shop-in-shops vielen weg.

 

Volgens de curator van USG zijn de gesprekken met de kandidaat-overnemer vergevorderd. Ze zouden zelfs nog voor Pasen afgerond kunnen worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M investeert in webwinkel rond duurzame kleding

23/11/2017

ADAY, een webwinkel die duurzame kleding voor vrouwen maakt, heeft in een investeringsronde 2 miljoen dollar (1,7 miljoen euro) weten op te halen. Een van de nieuwe investeerders is de investeringstak van H&M.

C&A verkoopt 13 Franse winkels

22/11/2017

Modeketen C&A doet dertien van zijn 160 Franse winkels van de hand. De panden en het personeel worden overgenomen door de Franse modeketens Chaussea en Stokomani.

Guess dankt sterk kwartaal aan Europa en Azië

22/11/2017

De omzet van het Amerikaanse modemerk Guess is in het derde kwartaal met meer dan 3% gegroeid. Dat heeft het bedrijf vooral te danken aan een sterke verkoop in Azië en Europa. Onder de streep was er wel sprake van verlies.

Urban Outfitters kruipt uit dal in derde kwartaal

21/11/2017

Na enkele kwartalen met negatieve resultaten heeft Urban Outiftters in het derde kwartaal opnieuw met groei kunnen aanknopen. De totale omzet groeide zo met 3,5%, ook op vergelijkbare basis was er een groei van 1%.

Willem Eelman verlaat C&A

21/11/2017

Chief operation & transformation officer Willem Eelman heeft bevestigd dat hij textielketen C&A zal verlaten. Hij was van 2014 tot september 2016 CFO bij het bedrijf, waarna hij zijn huidige rol opnam.

Deens modeplatform Miinto nu ook in België

21/11/2017

Het Deense modeplatform Miinto is sinds deze week ook beschikbaar in België. Op het platform kunnen kleinere moderetailers hun eigen producten verkopen, om zo sterker te staan tegen grote webshops.

Back to top