Overname Perry Sport en Aktiesport bijna rond

Overname Perry Sport en Aktiesport bijna rond

De overname van de failliete sportwinkelketens Perry Sport en Aktiesport door het Britse JD Sports Fashion zou nog deze week beklonken kunnen worden. Dat heeft de curator van de voormalige dochters van Unlimited Sports Group (USG) gezegd tegen het ANP.

Meegesleurd door V&D en Scapino

USG en zijn dochterbedrijven Perry Sport en Aktiesport gingen vorige maand over de kop. Ze werden meegesleurd door de faillissementen van de warenhuisgroep V&D en schoenengigant Macintosh, de belangrijkste bedrijfspartners van het concern. Perry Sports had elf shop-in-shops bij V&D, Aktiesport had 128 dergelijke verkooppunten bij Macintosh-dochter Scapino.

 

Het Britse beursgenoteerde bedrijf JD Sports Fashion toonde zich bereid om 58 winkels van Perry Sport en 131 vestigingen van Aktiesport over te nemen. De overige winkels van de ketens zouden gesloten worden of blijven omdat ze niet interessant zijn. Ook de shop-in-shops vielen weg.

 

Volgens de curator van USG zijn de gesprekken met de kandidaat-overnemer vergevorderd. Ze zouden zelfs nog voor Pasen afgerond kunnen worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaars C&A denken aan verkoop aan Chinese investeerders

15/01/2018

De Nederlandse familie Brenninkmeijer bekijkt volgens het Duitse weekblad Der Spiegel de mogelijkheid om kledingketen C&A van de hand te doen. Daarbij komt het bedrijf mogelijk in Chinese handen.

Gucci opent restaurant en museum in Firenze

12/01/2018

Modemerk Gucci heeft in Firenze een museum en een restaurant voor vijftig personen geopend. Driesterrenchef Massimo Bottura zal daar de klanten voorzien van hoogstaande maaltijden.

Kering geeft controle over Puma af

12/01/2018

De Franse luxegroep Kering gaat 70% van de aandelen van het Duitse sportmerk Puma van de hand doen. Het wil zich voortaan immers enkel nog focussen op de luxemerken en Puma past niet meer in het plaatje.

Luxegroep Richemont groeit met 7 procent

11/01/2018

De Franse luxegroep Richemont is in het derde kwartaal van zijn boekjaar met 7% gegroeid bij constante wisselkoersen. Na wisselkoerseffecten werd een groot deel van die omzetgroei weggeveegd.

Recordwinst voor moederbedrijf Uniqlo

11/01/2018

Fast Retailing, het moederbedrijf van het Japanse modemerk Uniqlo, heeft in het eerste kwartaal een recordwinst neergezet. Dat heeft het te danken aan de verkoop in het buitenland, die voor het eerst groter was dan die in Japan.

Lichte omzetgroei voor Marie Jo & Co

11/01/2018

De Oost-Vlaamse lingerieproducent Van de Velde heeft in 2017 een lichte omzetgroei geboekt tot 208,7 miljoen euro. De retailtak scoorde daarbij een stuk beter deed dan de groothandelsactiviteiten.

Back to top