Overname Perry Sport en Aktiesport bijna rond | RetailDetail

Overname Perry Sport en Aktiesport bijna rond

Overname Perry Sport en Aktiesport bijna rond

De overname van de failliete sportwinkelketens Perry Sport en Aktiesport door het Britse JD Sports Fashion zou nog deze week beklonken kunnen worden. Dat heeft de curator van de voormalige dochters van Unlimited Sports Group (USG) gezegd tegen het ANP.

Meegesleurd door V&D en Scapino

USG en zijn dochterbedrijven Perry Sport en Aktiesport gingen vorige maand over de kop. Ze werden meegesleurd door de faillissementen van de warenhuisgroep V&D en schoenengigant Macintosh, de belangrijkste bedrijfspartners van het concern. Perry Sports had elf shop-in-shops bij V&D, Aktiesport had 128 dergelijke verkooppunten bij Macintosh-dochter Scapino.

 

Het Britse beursgenoteerde bedrijf JD Sports Fashion toonde zich bereid om 58 winkels van Perry Sport en 131 vestigingen van Aktiesport over te nemen. De overige winkels van de ketens zouden gesloten worden of blijven omdat ze niet interessant zijn. Ook de shop-in-shops vielen weg.

 

Volgens de curator van USG zijn de gesprekken met de kandidaat-overnemer vergevorderd. Ze zouden zelfs nog voor Pasen afgerond kunnen worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Thuismarkt drukt resultaten Nike

23/03/2018

Het Amerikaanse sportmerk Nike heeft in het derde kwartaal een omzetstijging gekend van 7%, maar het moest daarbij wel toekijken hoe de resultaten in de Verenigde Staten terugvielen ten opzichte van een jaar eerder.

Winkels Supertrash blijven voorlopig open

23/03/2018

De winkels van het failliete Supertrash blijven open, terwijl de curator op zoek gaat naar geïnteresseerde partijen die werk willen maken van een doorstart. Supertrash heeft twaalf winkels in België en Nederland.

H&M opent webshop op Tmall

22/03/2018

Het Zweedse H&M heeft er een moeilijk jaar opzitten, waarbij het de omzet zag dalen. Daarbij werd een nieuwe strategie naar voren gebracht, met meer focus op e-commerce. Een eerste stap binnen die strategie is een webshop op het Chinese Tmall.

Guess krikt omzet op, maar maakt verlies

22/03/2018

Modebedrijf Guess is er in geslaagd om in 2017 de omzet op te krikken, maar het leed wel een verlies van net geen 8 miljoen dollar. Een jaar eerder werd er nog bijna 25 miljoen dollar winst gemaakt.

Vlaamse handelaars willen sperperiode behouden, Waalse niet

22/03/2018

Terwijl 68% van de Vlaamse handelaars de sperperiode wil behouden, denkt slechts 35% van hun Waalse collega’s er ook zo over. Ook in Brussel is 61% vóór, blijkt uit een enquête in opdracht van economieminister Kris Peeters.

C&A rolt webshop uit in 11 nieuwe landen

22/03/2018

Kledingketen C&A heeft haar webshop uitgerold naar elf nieuwe landen. Daarmee wordt het aantal landen waarin de keten online actief is, in één klap meer dan verdubbeld.

Back to top