Paprika en Cassis eisen huurverlagingen

Model in lookbook van retailer Paprika
Foto: lookbook Paprika

Modeketens Cassis en Paprika eisen een huurverlaging van de winkeleigenaren. Uit panden waar de verhuurders geen toegevingen doen naar aanleiding van de coronacrisis, dreigt de kledinggroep weg te trekken.

 

“Een kwestie van tijd”

De dubbele modeformule Cassis en Paprika (voor grotere maten) stelt zich hard op ten opzichte van pandeigenaren die geen huurverlagingen willen of wilden toestaan tijdens de coronapandemie. "Wie ons niet helpt tijdens de crisis kan ik geen partner meer noemen", zegt CEO Vincent Rousseau resoluut in een interview met RetailTrends.

 

Huurprijzen horen samen te hangen met de passage, dus als die vermindert of zelfs helemaal wegvalt, horen volgens de topman de huurkosten omlaag te gaan. In de stadscentra vallen de bezoekersaantallen al langer terug, ook voor de coronacrisis, dus Rousseau gaat ervan uit dat de huurprijzen van winkels sowieso moeten zakken. Voor de CEO is het "gewoon een kwestie van tijd".

 

Voldoende reserves

Als verhuurders daar niet in mee willen gaan, zegt hij winkels te zullen verhuizen. Er is ook sprake van mogelijke winkelsluitingen. Paprika en Cassis hebben 135 winkels, waarvan de meerderheid op de Belgische thuismarkt. Paprika heeft ook 25 vestigingen in Nederland.

 

De Brabantse groep geniet een sterke e-commercegroei: met name door de coronacrisis verkochten de labels flink meer online, zowel via de eigen webshop als via partnerplatformen bol.com en Zalando. Rousseau verwacht dit jaar weliswaar een omzetdaling, maar het bedrijf heeft naar eigen zeggen voldoende reserves om de klap op te vangen. In 2019 boekte de groep een omzet van 75 miljoen euro en een brutobedrijfswinst van 8,5 miljoen euro.