Patrik Geurts stopt als CEO bij Mayerline

Patrik Geurts stopt als CEO bij Mayerline

Patrik Geurts stopt als CEO bij Mayerline

Verandering aan de top bij Mayerline: CEO Patrik Geurts en bestuurder Annick Meyer, ook kleindochter van de oprichter van het modemerk, hebben besloten om vanaf 1 oktober hun operationele verantwoordelijkheden neer te leggen.

Samen stoppen

De positie van Patrik Geurts zal worden overgenomen door Ann Surkyn, die momenteel inkoopdirecteur bij Mayerline is.

 

"Ons hart ligt bij het bedrijf. Sinds de overname in 2013 waait er een nieuwe positieve wind bij Mayerline. We waren getuige van de geboorte van een nieuwe lijn, Améline, en we zagen onze medewerkers zich vol overgave inzetten voor deze nieuwe dynamiek. Onze beslissing is een logische stap na de overname enkele jaren geleden. Zo krijgt ons geliefd bedrijf alle groeikansen met een nieuwe CEO die de uitdagingen van de toekomst met hart en ziel aangaat. Mijn vrouw en ik zijn samen in dit prachtige verhaal gestapt, en hebben besloten er dan ook samen uit te stappen", aldus Patrik Geurts over zijn beslissing.

 

Mayerline is sinds 2013 in handen van CRG, de holding boven JBC. “We gaan verder op de ingeslagen weg om de groei te versnellen en steken nog een tandje bij. Zo starten we dit najaar met de webshop en openen we bovendien een flagshipstore in Antwerpen. We bestuderen op dit moment enkele pistes van het merk Mayerline in het buitenland en we bekijken enkele locaties in Brussel. Ondertussen verruimen we het assortiment van het jongere zusje Améline, waarvan de opstart onze verwachtingen heeft overtroffen”, aldus Bart Claes van CRG.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.