Paul Lembrechts (ex-VRT) moet FNG redden

Paul Lembrechts (ex-VRT) moet FNG redden
Beeld FNG

FNG, de noodlijdende groep boven Brantano en Miss Etam, herschikt z’n directieraad en stelt een einde aan het mandaat van Anja Maes, Manu Bracke en Yves Pollé. Voormalig VRT-baas Paul Lembrechts wordt CEO ad interim.

 

Verschillende opties op tafel

De modegroep vervangt zijn volledige directieraad. Medeoprichters Anja Maes en Manu Bracke worden bedankt, ook interimbaas Yves Pollé moet al na enkele weken vertrekken. Richard Turk, de managing director van FNG Nederland, en Nathasja Van Bael, de CFO van de groep, treden toe. Paul Lembrechts wordt benoemd als Chief Executive Officer ad interim. De samenstelling van de raden van bestuur van de groepsvennootschappen wordt ook aangepast in de komende dagen.
 

Het lijkt erop dat de groep hiermee een streep wil trekken onder het verleden, en de relaties met vakbonden en andere stakeholders wil herstellen. Er was immers een groot wantrouwen ontstaan, mede doordat heel wat verhalen naar buiten kwamen over mogelijk frauduleuze manoeuvres in het verleden. Ook het lekken van de lijst met te sluiten winkels leidde tot verontwaardiging bij het gemeenschappelijk vakbondsfront.
 

FNG zegt de berichtgeving van de afgelopen weken te betreuren en streeft naar volledige transparantie over het verleden. De groep zal alle informatie waarover ze beschikt, bekend maken in het jaarverslag 2019. “Er werd door de directie van de groep hard gewerkt aan een herstelplan, waarbij verschillende opties nog steeds op tafel liggen. Het is de betrachting van de groep om maximaal de continuïteit van de groep te vrijwaren. Vanuit dit perspectief was het noodzakelijk om in een overgangsperiode te voorzien voor de vervanging van de leden van de directieraad,” luidt het.