Payless ShoeSource sluit alle vestigingen in VS

Payless ShoeSource sluit alle vestigingen in VS
Shutterstock.com

De Amerikaanse schoengigant Payless heeft een grote sanering aangekondigd: alle winkels in de Verenigde Staten en Canada gaan dicht. De vestigingen in andere landen blijven open.

 

Tweede sanering

De keten zit al langer in slechte papieren: in 2017 ontsnapte de keten ternauwernood aan het faillissement en na een schuldherschikking en reorganisatie kon het bedrijf een doorstart maken. De keten sloot toen ook al 700 vestigingen.

 

Nu dringt een nieuwe, diepgaande sanering zich op: alle 2500 vestigingen in Noord-Amerika zullen gesloten worden. De keten heeft daarnaast nog een internationale tak, maar die wordt niet getroffen. In een mededeling zei herstructureringsmanager Stephen Marotta dat de keten nog te veel schulden had uit het verleden om te kunnen overleven in de hedendaagse retailmarkt. Volgens CNBC bedraagt de totale uitstaande schuld zo'n 470 miljoen dollar (415 miljoen euro).

 

Ketens zoals Payless hebben het moeilijk om te overleven, omdat consumenten vaker online shoppen en écht grote spelers als T.J. Maxx en DSW kleinere concurrenten geen speelruimte meer geven.