Pearle-eigenaar boekt stabiele omzet

Shutterstock.com

GrandVision, moedermaatschappij van onder meer Pearle en Eye Wish, lijkt nog weinig hinder te ondervinden van de coronacrisis. In het eerste kwartaal bleef de omzet nagenoeg stabiel.

 

Meer winst

GrandVision realiseerde in de eerste drie maanden van het jaar een omzet van 889 miljoen euro, ongeveer 1,5% minder dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. De aangepaste brutowinst steeg zelfs van 41 miljoen euro naar 79 miljoen euro. Zowat alle winkels van het brillenconcern zijn vandaag weer open, meldt het FD.

 

De juridische strijd die GrandVision voert met zijn beoogde nieuwe eigenaar EssilorLuxottica nadert intussen zijn ontknoping. Verwacht wordt dat het arbitragehof in Genève in juni uitspraak doet in de zaak. Het Nederlandse bedrijf wil via die weg het Frans-Italiaanse brillenconcern dwingen door te gaan met de overname voor de overeengekomen prijs van 7,2 miljard euro.

 

EssilorLuxottica verweet GrandVision in het voorbije jaar de crisis slecht aangepakt te hebben en eiste daarom toegang tot gevoelige bedrijfsinformatie. Maar de rechtbank ging daar tot tweemaal toe niet op in. Waarnemers zien in de acties van het Frans-Italiaanse bedrijf vooral een manoeuvre om de overnameprijs naar beneden te krijgen of zelfs volledig onder deal uit te komen.