Peek & Cloppenburg herrijst in Anderlecht

PICTOR PICTURE COMPANY / Shutterstock.com

Peek & Cloppenburg komt terug naar België: de Duitse moderetailer krijgt straks een plekje in het vernieuwde Westland Shopping Center in Anderlecht. In 2019 had P&C zijn voorlopig laatste Belgische vestiging, op de Meir in Antwerpen, gesloten.

 

Hoeksteen in vernieuwd Westland

In de herfst van dit jaar herrijst Peek & Cloppenburg in het Belgische retaillandschap. Het Duitse modewarenhuis wordt “een van de hoekstenen” van het vernieuwde Westland Shopping Center, meldt winkelcentrumuitbater AG Real Estate. De winkel wordt twee verdiepingen en ruim 4.000 m² groot en komt in het centrale gedeelte van het winkelcentrum. Als assortiment belooft P&C vooral premiummerken zoals Hugo Boss en Tommy Hilfiger te voeren, voor zowel mannen als vrouwen.

 

Westland Shopping Center staat al sinds 2019 in de steigers. Er zijn twee uitbreidingen toegevoegd, wat de totale oppervlakte op 50.000 m² brengt. Astrid Flamand, projectverantwoordelijke bij AG Real Estate, noemt de komst van Peek & Cloppenburg een perfecte aanvulling op het retailaanbod, omdat het aansluit bij de nieuwe identiteit van Westland. 

 

Peek & Cloppenburg is intussen twee jaar weg uit België: eind 2019 sloot de keten zijn enige Belgische vestiging op de Meir van Antwerpen de deuren, omdat het warenhuis te duur was geworden. Wel draaide de winkel naar verluidt nog genoeg omzet. P&C heeft op dit moment 150 winkels in zestien Europese landen en voert meer dan 300 modemerken in zijn warenhuizen.