Perry Sport en Aktiesport aan beterhand | RetailDetail

Perry Sport en Aktiesport aan beterhand

Perry Sport en Aktiesport aan beterhand
Aktiesport.nl

Twee jaar na het faillissement van de USG Group en de sluiting van ongeveer tweehonderd verkooppunten van Perry Sport en Aktiesport, zijn de twee ketens onder leiding van nieuwe eigenaar JD Sports opnieuw aan het groeien. De omzet steeg vorig jaar met 8%.

 

Nieuwe concepten

Dat wil echter niet zeggen dat het allemaal rozengeur en maneschijn is bij de twee ketens: momenteel telt Perry Sport nog 40 vestigingen, maar daar zullen er in de nabije toekomst nog tien van verdwijnen. JD Sports kiest ervoor om enkel door te gaan met de grotere winkels op betere locaties. Daarnaast gaan er wel nieuwe vestigingen open en wordt er stevig geïnvesteerd in de vernieuwing van de oude winkels.

 

Aktiesport staat al iets verder dan Perry Sport: die keten telt nog zestig vestigingen, nadat de helft van de eigen winkels werden gesloten en eerder ook alle shop-in-shops bij Scapino verdwenen na het faillissement van Macintosh. Ondertussen is bij twintig winkels al het nieuwe concept geïntroduceerd en moet de rest de komende jaren volgen. “Aktiesport deed het afgelopen jaar beter dan Perry”, zegt verkoopverantwoordelijke Bote Galema aan het FD. “Bij Perry hebben we wel een jaar nodig gehad om het concept en de collectie goed te krijgen.”

 

In dat nieuwe concept van Perry Sport is er meer ruimte voor A-merken en wordt er meer gefocust op een aantal grotere categorieën, zoals voetbal en hardlopen. Kleinere segmenten zoals hockey en tennis verdwijnen of worden enkel nog in het relevante seizoen verkocht. Perry Sport en Aktiesport plukken daarnaast ook de vruchten van het nieuwe moederbedrijf, dat een stuk groter is en zo dus meer kortingen kan krijgen bij leveranciers. “Het helpt om onderdeel te zijn van zo’n groot bedrijf. Er is een trend dat de grote sportmerken alleen nog maar zaken willen doen met de grote retailpartijen.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Adidas sluit 2017 sterk af

14/03/2018

Het Duitse sportmerk Adidas heeft 2017 afgesloten met een omzetstijging van 16% bij gelijke wisselkoersen. Daarbij groeide de winst met bijna een derde. Voor 2018 verwacht Adidas opnieuw een groei van ongeveer 10%.

Back to top