Petit Bateau voegt tweedehands toe aan app | RetailDetail

Petit Bateau voegt tweedehands toe aan app

Petit Bateau voegt tweedehands toe aan app

Kledingmerk Petit Bateau heeft zijn app uitgebreid met een nieuwe optie. Gebruikers kunnen er nu ook tweedehandskleding van het merk kopen en verkopen. De advertenties worden gemodereerd door Petit Bateau, maar de afhandeling gebeurt door de gebruikers zelf.

 

Geen commissie

De toevoeging van de nieuwe service is een volgende stap voor Petit Bateau in de verduurzaming van zijn kleding, die voor 80 procent wordt geproduceerd in Frankrijk. Daarnaast wil het aantonen dat de producten van het kledingmerk van goede kwaliteit zijn en dus best een tweede leven bij een nieuwe eigenaar kunnen doorstaan.

 

Gebruikers van de app kunnen trouwens zelf de betaling en de verzending van de producten regelen, Petit Bateau komt daar niet in tussen. Het neemt ook geen commissie op de kledingstukken die via de app verkocht worden.

 

Petit Bateau werd in 1893 opgericht in het Franse Troyes. Sinds 1988 maakt het deel uit van de Groupe Rocher, dat ook het moederbedrijf is van merken als Yves Rocher, Flormar en Stanhome. Wereldwijd beschikt de keten over 480 verkooppunten, die jaarlijks 26 miljoen kledingstukken van het merk verkopen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Waste2Wear tovert 2 miljoen plastic flessen om tot kleding

07/08/2018

Textielbedrijf Waste2Wear zal eind dit jaar een herfst- en wintercollectie lanceren samen met zes grote modemerken. Die kleding zal volledig vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen afkomstig van de oceanen en vuilnisbelten.