Prijsverlagingen wegen op Marks & Spencer | RetailDetail

Prijsverlagingen wegen op Marks & Spencer

Prijsverlagingen wegen op Marks & Spencer

Marks & Spencer heeft er een zwak eerste kwartaal van zijn boekjaar 2017 opzitten. Lagere prijzen en minder promoties hebben tot een daling van de omzet geleid.

Evolutie omzetcijfer valt tegen

Tussen 3 april en 2 juli 2016 zag de Britse warenhuisgroep zijn globale omzet 0,9% lager uitkomen dan in de periode van 29 maart tot 27 juni 2015. Vooral in de kledingdivisie liepen de inkomsten terug. De verkoop in de afdeling kleding en huisgerief kwam in het Verenigd Koninkrijk 8,3% lager uit dan vorig jaar, op basis van een vergelijkbaar aantal winkels zakte de verkoop zelfs 8,9%. Dat had onder meer te maken met de afprijzing van een duizendtal referenties sinds januari en het uitstellen van de zomerkoopjes met twee weken naar 5 juli.

 

De verkoop van voedingsproducten in het Verenigd Koninkrijk lag dan weer 4,0% hoger, al sloeg dit na omrekening op een vergelijkbare basis om in een daling met 0,9%. Een deel daarvan had te maken met de ligging van Pasen, en ook hier hadden lagere prijzen een impact op het verkoopcijfer. De verkoop buiten het Verenigd Koninkrijk trok 0,7% aan, na omrekening in Britse pond bedroeg de toename zelfs 6,1%.

 

Bij de publicatie van interimresultaten in november plant Marks & Spencer ook een actualisering van zijn strategie te geven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.