Prijsverlagingen wegen op Marks & Spencer | RetailDetail

Prijsverlagingen wegen op Marks & Spencer

Prijsverlagingen wegen op Marks & Spencer

Marks & Spencer heeft er een zwak eerste kwartaal van zijn boekjaar 2017 opzitten. Lagere prijzen en minder promoties hebben tot een daling van de omzet geleid.

Evolutie omzetcijfer valt tegen

Tussen 3 april en 2 juli 2016 zag de Britse warenhuisgroep zijn globale omzet 0,9% lager uitkomen dan in de periode van 29 maart tot 27 juni 2015. Vooral in de kledingdivisie liepen de inkomsten terug. De verkoop in de afdeling kleding en huisgerief kwam in het Verenigd Koninkrijk 8,3% lager uit dan vorig jaar, op basis van een vergelijkbaar aantal winkels zakte de verkoop zelfs 8,9%. Dat had onder meer te maken met de afprijzing van een duizendtal referenties sinds januari en het uitstellen van de zomerkoopjes met twee weken naar 5 juli.

 

De verkoop van voedingsproducten in het Verenigd Koninkrijk lag dan weer 4,0% hoger, al sloeg dit na omrekening op een vergelijkbare basis om in een daling met 0,9%. Een deel daarvan had te maken met de ligging van Pasen, en ook hier hadden lagere prijzen een impact op het verkoopcijfer. De verkoop buiten het Verenigd Koninkrijk trok 0,7% aan, na omrekening in Britse pond bedroeg de toename zelfs 6,1%.

 

Bij de publicatie van interimresultaten in november plant Marks & Spencer ook een actualisering van zijn strategie te geven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Belgian Friday is nieuw Belgisch online koopjesweekend

15/05/2018

Na Black Friday is er nu ook de eerste Belgian Friday: de ketens Kiabi, La RedouteSarenza, Veritas, Jack & Jones en Tape à l'Oeil lanceren op vrijdag 18 mei een nieuw winkelevenement, met kortingen en acties voor wie online shopt.

.NU: een luxeconcept voor de zoekende man

15/05/2018

Terwijl grote retailers vechten voor hun leven, duiken vernieuwende kleine boetieks overal op in de winkelstraten. .NU in Gent is zo’n nieuw concept, dat het tekort aan luxueuze herenboetieks wil opvangen.