Primark bevestigt komst naar Bergen | RetailDetail

Primark bevestigt komst naar Bergen

Primark bevestigt komst naar Bergen
Shutterstock

De Ierse modeketen Primark heeft eindelijk bevestigd dat ze binnenkort een winkel gaat openen in Bergen. Dat gerucht deed al langer de ronde en de bouw van de nieuwe winkel is zelfs al een tijdje aan de gang, maar was nooit eerder officieel bevestigd.

Locomotief

Primark doet in Bergen een investering van een miljoen euro om een pand van 4.500 m² neer te poten, waar de discountketen in november van volgend jaar de deuren wil openen. Het is de eerste keer dat Primark in België een volledig nieuwe winkel bouwt.

 

De komst van Primark is bijzonder goed nieuws voor Bergen, dat kampt met een grote winkelleegstand. Primark moet voor twee miljoen extra shoppers per jaar zorgen en aantrekkingskracht genereren voor andere ketens en investeerders. Zo wordt er ook al werk gemaakt van een nieuw ondergrondse parkeergarage.

 

Het stadsbestuur van Bergen is dan ook al langer bezig met het opwaarderen van het centrum van de stad. Binnenkort gaat een tiental nieuwe winkels open in nu nog leegstaande panden. Primark moet nu als locomotief dienen om nog meer handelaars aan te trekken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

Back to top