Primark bevestigt komst naar Bergen | RetailDetail

Primark bevestigt komst naar Bergen

Primark bevestigt komst naar Bergen
Shutterstock

De Ierse modeketen Primark heeft eindelijk bevestigd dat ze binnenkort een winkel gaat openen in Bergen. Dat gerucht deed al langer de ronde en de bouw van de nieuwe winkel is zelfs al een tijdje aan de gang, maar was nooit eerder officieel bevestigd.

Locomotief

Primark doet in Bergen een investering van een miljoen euro om een pand van 4.500 m² neer te poten, waar de discountketen in november van volgend jaar de deuren wil openen. Het is de eerste keer dat Primark in België een volledig nieuwe winkel bouwt.

 

De komst van Primark is bijzonder goed nieuws voor Bergen, dat kampt met een grote winkelleegstand. Primark moet voor twee miljoen extra shoppers per jaar zorgen en aantrekkingskracht genereren voor andere ketens en investeerders. Zo wordt er ook al werk gemaakt van een nieuw ondergrondse parkeergarage.

 

Het stadsbestuur van Bergen is dan ook al langer bezig met het opwaarderen van het centrum van de stad. Binnenkort gaat een tiental nieuwe winkels open in nu nog leegstaande panden. Primark moet nu als locomotief dienen om nog meer handelaars aan te trekken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.