Primark bevestigt komst naar Bergen | RetailDetail

Primark bevestigt komst naar Bergen

Primark bevestigt komst naar Bergen
Shutterstock

De Ierse modeketen Primark heeft eindelijk bevestigd dat ze binnenkort een winkel gaat openen in Bergen. Dat gerucht deed al langer de ronde en de bouw van de nieuwe winkel is zelfs al een tijdje aan de gang, maar was nooit eerder officieel bevestigd.

Locomotief

Primark doet in Bergen een investering van een miljoen euro om een pand van 4.500 m² neer te poten, waar de discountketen in november van volgend jaar de deuren wil openen. Het is de eerste keer dat Primark in België een volledig nieuwe winkel bouwt.

 

De komst van Primark is bijzonder goed nieuws voor Bergen, dat kampt met een grote winkelleegstand. Primark moet voor twee miljoen extra shoppers per jaar zorgen en aantrekkingskracht genereren voor andere ketens en investeerders. Zo wordt er ook al werk gemaakt van een nieuw ondergrondse parkeergarage.

 

Het stadsbestuur van Bergen is dan ook al langer bezig met het opwaarderen van het centrum van de stad. Binnenkort gaat een tiental nieuwe winkels open in nu nog leegstaande panden. Primark moet nu als locomotief dienen om nog meer handelaars aan te trekken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Van de Velde zakt weg na teleurstellende omzetcijfers

10/07/2018

Het Oost-Vlaamse lingeriebedrijf Van de Velde kampt met een daling van de omzet. Pas eind april volgde een lichte verbetering van de bedrijfsresultaten, maar toch zakte de halfjaaromzet met 3,9% tot 110,8 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.