Primark bevestigt komst naar Bergen

Primark bevestigt komst naar Bergen
Shutterstock

De Ierse modeketen Primark heeft eindelijk bevestigd dat ze binnenkort een winkel gaat openen in Bergen. Dat gerucht deed al langer de ronde en de bouw van de nieuwe winkel is zelfs al een tijdje aan de gang, maar was nooit eerder officieel bevestigd.

Locomotief

Primark doet in Bergen een investering van een miljoen euro om een pand van 4.500 m² neer te poten, waar de discountketen in november van volgend jaar de deuren wil openen. Het is de eerste keer dat Primark in België een volledig nieuwe winkel bouwt.

 

De komst van Primark is bijzonder goed nieuws voor Bergen, dat kampt met een grote winkelleegstand. Primark moet voor twee miljoen extra shoppers per jaar zorgen en aantrekkingskracht genereren voor andere ketens en investeerders. Zo wordt er ook al werk gemaakt van een nieuw ondergrondse parkeergarage.

 

Het stadsbestuur van Bergen is dan ook al langer bezig met het opwaarderen van het centrum van de stad. Binnenkort gaat een tiental nieuwe winkels open in nu nog leegstaande panden. Primark moet nu als locomotief dienen om nog meer handelaars aan te trekken.

Tags: