Primark groeit dankzij expansie | RetailDetail

Primark groeit dankzij expansie, vergelijkbare omzet daalt

Primark groeit dankzij expansie, vergelijkbare omzet daalt

De Ierse modeketen Primark heeft in het voorbije boekjaar een omzetstijging van 11% laten optekenen. De operationele winst groeide met 2% naar 686 miljoen pond (770 miljoen euro).

Meer dan 1 miljoen vierkante meter

De totale omzet van Primark groeide het voorbije boekjaar naar 5,95 miljard pond (6,66 miljard euro): die groei had het bedrijf wel te danken aan de expansie van de keten, want op vergelijkbare basis was er sprake van een daling van 2%. Primark breidde het afgelopen jaar dan ook flink uit: het aantal winkels groeide van 293 naar 315 filialen en de modeketen heeft nu ongeveer 1,15 miljoen vierkante meter winkeloppervlakte wereldwijd.

 

Het slechte weer en een voorzichtige consument zorgden wel voor mindere prestaties in belangrijke markten zoals het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Spanje, Frankrijk en Oostenrijk presteerden dan weer wel goed.Ook Primark voelt het effect van de brexit, maar heeft er minder last van, omdat het ongeveer de helft van de omzet buiten het Verenigd Koninkrijk wordt gehaald. Het verwacht wel dat de impact het komende boekjaar groter zal zijn dan tot nu toe het geval was.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Media Markt boet voor Metro en voor Turkije

14/08/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, stagneerde in het voorbije kwartaal. De elektronicagroep moet op de beurs ook boeten voor de aandelendip bij Metro, de holding waarvan het vorig jaar afsplitste, en bezorgdheden om de Turkse expansie.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.