Primark opent in Antwerpen onder grote belangstelling

Primark opent in Antwerpen onder grote belangstelling

Het was aanschuiven om op de openingsdag binnen te geraken in de nieuwe Primark-winkel op de Meir in Antwerpen. De nieuwe winkel is dan ook de grootste vestiging in België en beslaat 5.900 m² in twee verdiepingen.

 

Meer dan 1.800 bezoekers voor de deur

De nieuwe Primark was 'the place to be' op maandag 30 april: lange rijen geïnteresseerden stonden aan te schuiven voor de officiële opening om 10u. De winkel in een bankgebouw uit 1909 moet het nieuwe paradepaardje worden van de discountmodeketen. 

 

Tot 3.000 mensen kunnen er gelijktijdig winkelen, een aantal dat op de openingsdag zorgvuldig bewaakt werd door de security aan de deur, die wachtende kooplustigen de hele dag lang met mondjesmaat binnenliet. “Om twintig na tien stond de teller al op 1.800 mensen in de winkel”, vertelt personeelsverantwoordelijke Anne-Marie de Block trots.

 

Om al die mensen te bedienen zijn er 80 kleedkamers en 67 kassa's, terwijl de winkel bemand wordt door een team van liefst 550 medewerkers. De Block: "Voor de zoektocht naar werknemers voor deze nieuwe winkel hebben we nauw en bijzonder goed samengewerkt met een aantal lokale organisaties, waaronder VDAB en de stad Antwerpen.”

 

Shop-in-shopgevoel voor meer beleving

Shoppers verwachten meer beleving, zegt de directie, en daar is in dit winkelconcept duidelijk rekening mee gehouden. De jeansafdelingen komen over als aparte shop-in-shops, er is met led-schermen en opvallend veel spiegels gewerkt, terwijl een diamantmotief in de vloer een lokale knipoog toevoegt. “Mensen willen ‘experience’, de 4 P’s zijn echt niet meer genoeg”, legt De Block uit.

 

In de historische ‘ridderkamer’ op de eerste verdieping vinden klanten een volledig Harry Potter-universum, met merchandising en kleding in het thema van de fantasyreeks. Al kan de ruimte op termijn ook nog gaan dienen voor andere thema- of capsulecollecties, zoals de 'limited editions' die Primark regelmatig lanceert, hint ook Benelux-topman Gerry Butler.

 

Overal in de winkel is wifi voorzien en voor het eerst zijn er expliciet klantentoiletten. Het is overigens ook de eerste Primark waar – behalve de etalage – ramen in zijn: shoppers genieten op de eerste verdieping dankzij grote ramenpartijen van zicht op de Meir en van natuurlijk daglicht.