Primark opent in Groningen en in Alkmaar | RetailDetail

Primark opent in Groningen en in Alkmaar

Primark opent in Groningen en in Alkmaar

De Ierse kledingketen Primark opent op 17 mei een nieuwe vestiging in Groningen, twee dagen later is Alkmaar aan de beurt. De keten telt dan vijftien winkels in Nederland.

Naar het noorden

De vestiging in Groningen, aan de Westerhaven, wordt de eerste vestiging in het noorden van het land. De keten opent hier op een locatie van ruim 5500 m² verdeeld over drie etages en krijgt 300 medewerkers. Hiervan komen zeventien medewerkers van V&D en drie mensen van de Bijenkorf, die haar vestiging in de Herestraat eind februari heeft gesloten.

 

In de Alkmaarse binnenstad opent Primark aan de Laat in voormalig winkelcentrum Domus. De locatie omvat hier ongeveer 5000 m² en telt ruim 300 medewerkers, waarvan achttien voormalig medewerkers van V&D.

 

Rotterdam krijgt grootste Primark

In het centrum van Rotterdam gaat Primark over twee jaar over 12.000 m² beschikken: dat wordt meteen de grootste Nederlandse winkel van Primark. De formule komt in het nieuwe winkelcentrum Forum, waarvan de bouw dit jaar begint. De fastfashionretailer heeft in Rotterdam al twee vestigingen.

 

Op de planning van Primark staat ook nog een opening aan het Damrak in Amsterdam eind dit jaar. In 2017 volgen Zwolle (aan de Melkmarkt) en Hilversum (in winkelcentrum Hilvertshof). Die laatste vestiging krijgt twee etages met in totaal 5500 m².

 

Ook voormalige V&D-winkelpanden als Hoog Catharijne in Utrecht en Doetinchem zouden in beeld zijn voor een Primark-vestiging. De Ierse keten ziet af van een winkel in Heerlen. De winkels in Nederland worden beleverd vanuit een onlangs geopend distributiecentrum in Roosendaal.

 

Primark werd in 1969 opgericht door Breege O’Donoghue, de huidige topvrouw van Primark, onder de naam Penney’s. De budgetkledingketen is gebaseerd op groot, veel en goedkoop: de formule opereert op basis van enorme volumes, lage kosten en lage prijzen in grootschalige winkels op goedkope locaties. De snelgroeiende formule heeft haar hoofdkantoor in Dublin en bestaat uit nu bijna 310 vestigingen in negen Europese landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Hoe Brantano een volwaardige moderetailer wordt

22/02/2018

FNG gaat Brantano uitbouwen tot een sterk uithangbord voor merkenmode en -schoenen, en ambieert zo de eerste keuze te zijn voor een breed publiek. De retailer wil de markt dekken met drie complementaire winkelformules en een nieuw online platform.

Jack & Jones opent vijf winkels volgens nieuw concept

22/02/2018

Modeketen Jack & Jones opent dit voorjaar vijf winkels volgens een nieuw winkelconcept, vandaag is de primeur al voor het Westland Shopping Center in Anderlecht. Ook in maart en april staan er openingen gepland.

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Back to top