Primark opent in Groningen en in Alkmaar

Primark opent in Groningen en in Alkmaar

De Ierse kledingketen Primark opent op 17 mei een nieuwe vestiging in Groningen, twee dagen later is Alkmaar aan de beurt. De keten telt dan vijftien winkels in Nederland.

Naar het noorden

De vestiging in Groningen, aan de Westerhaven, wordt de eerste vestiging in het noorden van het land. De keten opent hier op een locatie van ruim 5500 m² verdeeld over drie etages en krijgt 300 medewerkers. Hiervan komen zeventien medewerkers van V&D en drie mensen van de Bijenkorf, die haar vestiging in de Herestraat eind februari heeft gesloten.

 

In de Alkmaarse binnenstad opent Primark aan de Laat in voormalig winkelcentrum Domus. De locatie omvat hier ongeveer 5000 m² en telt ruim 300 medewerkers, waarvan achttien voormalig medewerkers van V&D.

 

Rotterdam krijgt grootste Primark

In het centrum van Rotterdam gaat Primark over twee jaar over 12.000 m² beschikken: dat wordt meteen de grootste Nederlandse winkel van Primark. De formule komt in het nieuwe winkelcentrum Forum, waarvan de bouw dit jaar begint. De fastfashionretailer heeft in Rotterdam al twee vestigingen.

 

Op de planning van Primark staat ook nog een opening aan het Damrak in Amsterdam eind dit jaar. In 2017 volgen Zwolle (aan de Melkmarkt) en Hilversum (in winkelcentrum Hilvertshof). Die laatste vestiging krijgt twee etages met in totaal 5500 m².

 

Ook voormalige V&D-winkelpanden als Hoog Catharijne in Utrecht en Doetinchem zouden in beeld zijn voor een Primark-vestiging. De Ierse keten ziet af van een winkel in Heerlen. De winkels in Nederland worden beleverd vanuit een onlangs geopend distributiecentrum in Roosendaal.

 

Primark werd in 1969 opgericht door Breege O’Donoghue, de huidige topvrouw van Primark, onder de naam Penney’s. De budgetkledingketen is gebaseerd op groot, veel en goedkoop: de formule opereert op basis van enorme volumes, lage kosten en lage prijzen in grootschalige winkels op goedkope locaties. De snelgroeiende formule heeft haar hoofdkantoor in Dublin en bestaat uit nu bijna 310 vestigingen in negen Europese landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon werkt aan eigen sportkleding

17/10/2017

Amazon zou momenteel werken aan eigen collecties sportkleding en daarvoor al contact hebben met producenten die ook al werken voor ketens als Gap en Uniqlo. Momenteel produceren ze wel nog maar kleine aantallen.

Doorstart McGregor komt er niet

16/10/2017

De doorstart van modeketens McGregor en Gaastra gaat dan toch niet door. Het failliete bedrijf werd enkele weken geleden overgenomen door Rens van der Schoor, maar die ziet een doorstart niet meer zitten.

H&M investeert in recyclage van oude kleding

12/10/2017

Het Zweedse H&M heeft een minderheidsaandeel genomen in Re:newcell, dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van een duurzame mode-industrie. De technologie van Re:newcell mikt op de recyclage van oude kleding.

Winst Uniqlo meer dan verdubbeld

12/10/2017

Het Japanse Uniqlo heeft in het voorbije boekjaar zijn winst meer dan verdubbeld. De omzet ging er nochtans maar met iets meer dan 4% op vooruit. De modeketen verwacht dat de internationale verkoop binnenkort groter is dan die in Japan.

Ook Gucci stopt nu met bont

12/10/2017

Modemerk Gucci gaat geen bont meer verwerken in zijn kleding en accessoires. Dat heeft CEO Marco Bizzarri aangekondigd tijdens een toespraak in het London College of Fashion, bij de uitreiking van de Kering Award voor duurzame mode.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Back to top