Primark opent in Groningen en in Alkmaar

Primark opent in Groningen en in Alkmaar

De Ierse kledingketen Primark opent op 17 mei een nieuwe vestiging in Groningen, twee dagen later is Alkmaar aan de beurt. De keten telt dan vijftien winkels in Nederland.

Naar het noorden

De vestiging in Groningen, aan de Westerhaven, wordt de eerste vestiging in het noorden van het land. De keten opent hier op een locatie van ruim 5500 m² verdeeld over drie etages en krijgt 300 medewerkers. Hiervan komen zeventien medewerkers van V&D en drie mensen van de Bijenkorf, die haar vestiging in de Herestraat eind februari heeft gesloten.

 

In de Alkmaarse binnenstad opent Primark aan de Laat in voormalig winkelcentrum Domus. De locatie omvat hier ongeveer 5000 m² en telt ruim 300 medewerkers, waarvan achttien voormalig medewerkers van V&D.

 

Rotterdam krijgt grootste Primark

In het centrum van Rotterdam gaat Primark over twee jaar over 12.000 m² beschikken: dat wordt meteen de grootste Nederlandse winkel van Primark. De formule komt in het nieuwe winkelcentrum Forum, waarvan de bouw dit jaar begint. De fastfashionretailer heeft in Rotterdam al twee vestigingen.

 

Op de planning van Primark staat ook nog een opening aan het Damrak in Amsterdam eind dit jaar. In 2017 volgen Zwolle (aan de Melkmarkt) en Hilversum (in winkelcentrum Hilvertshof). Die laatste vestiging krijgt twee etages met in totaal 5500 m².

 

Ook voormalige V&D-winkelpanden als Hoog Catharijne in Utrecht en Doetinchem zouden in beeld zijn voor een Primark-vestiging. De Ierse keten ziet af van een winkel in Heerlen. De winkels in Nederland worden beleverd vanuit een onlangs geopend distributiecentrum in Roosendaal.

 

Primark werd in 1969 opgericht door Breege O’Donoghue, de huidige topvrouw van Primark, onder de naam Penney’s. De budgetkledingketen is gebaseerd op groot, veel en goedkoop: de formule opereert op basis van enorme volumes, lage kosten en lage prijzen in grootschalige winkels op goedkope locaties. De snelgroeiende formule heeft haar hoofdkantoor in Dublin en bestaat uit nu bijna 310 vestigingen in negen Europese landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Hunkemöller levert binnen twee uur aan de deur

12/12/2017

Lingerieketen Hunkemöller biedt in aanloop naar de feestdagen een deel van zijn klanten een nieuwe service. Wie binnen de ring van Amsterdam of Antwerpen woont, kan zijn aankoop immers binnen twee uur laten leveren.

Glinstertje hoop voor de moderetail in 2018

08/12/2017

De moeilijkste tijd is voorbij voor de modesector, besluit McKinsey in de studie The State of Fashion 2018. Al wordt niks nog zoals het was: de meeste groei is voortaan in het Zuiden en het Oosten te vinden, fast-fashion wordt sneller en de groten worden nog groter.

 

Weekday in de lente ook naar Brussel

06/12/2017

Na twee vestigingen in Antwerpen maakt Weekday, een van de merken van de Zweedse H&M Group, volgend jaar ook de sprong naar Brussel. In de lente moet een winkel openen aan de Kapitein Crespelstraat, vlakbij de Guldenvlieslaan

Essentiel Antwerp breidt verder uit in Nederland

06/12/2017

Het Belgische modemerk Essentiel Antwerp zet zijn veroveringstocht in Nederland verder en wil er volgend jaar drie nieuwe vestigingen openen. Eerder opende het al winkels in Amsterdam, Haarlem en ’s Hertogenbosch.

Barbiepop Tommy x Gigi in de winkelrekken

05/12/2017

In februari van dit jaar kreeg supermodel Gigi Hadid de eer om een Barbiepop naar haar gelijkenis te ontvangen. Die werd gemaakt om de samenwerking tussen Hadid en modemerk Tommy Hilfiger te vieren. Nu komt de Barbie ook in de winkelrekken.

Onderzoek naar belastingontduiking bij Gucci

04/12/2017

Op de kantoren van Gucci in Milaan en Firenze heeft de Italiaanse politie huiszoekingen gehouden omwille van mogelijke belastingontduiking. Gucci geeft toe dat er een onderzoek gaande is en zegt zijn volledige medewerking te verlenen.

Back to top