Primark opent nummer zeven, in Elsene

Primark Elsene
Foto's RetailDetail

De tweede Brusselse winkel van Primark – de zevende in België – laat zich enkel beschrijven in superlatieven. Met 5.500 m² winkelvloer, 48 kassa’s en 60 kleedkamers pakt de Ierse retailer stevig uit.

 

Betere winkelervaring

De nieuwe winkel aan de Elsensesteenweg zit waar voordien Sports Direct gevestigd was. Ooit was het een garage, en daarvan zie je nog de sporen in de architectuur: er is volop ruimte en daglicht. Op drie verdiepingen kan de retailer hier zijn volledige assortiment uitspelen, met nu ook een uitgebreide kinderafdeling en het Primark Home aanbod. 

 

Naast mode heeft de keten veel aandacht voor passende accessoires op alle afdelingen, met bijvoorbeeld zonnebrillen bij de T-shirts of bikinitasjes en sandalen bij de badmode. Er is een 'travel store' met reiskoffers, een kleine afdeling technologie en flink wat schoonheidsproducten voor vrouwen, mannen en kinderen. Bovendien zet Primark in op een nog betere winkelervaring en shoppingplezier met gratis wifi, 60 kleedkamers, 48 kassa’s en vier zones om je ‘batterijen’ terug op te laden.

 

Opvallend is de nadrukkelijke communicatie over duurzaamheid in de winkel. Het bedrijf, dat vaak onder vuur ligt om zijn zeer lage prijzen, benadrukt op pancartes dat het hoge ethische standaarden hanteert, een duurzaam aankoopbeleid voert en aandacht heeft voor ecologie.

 

Aantrekkelijke werkgever

Primark profileert zich ook als een aantrekkelijke werkgever. In deze nieuwe winkel werken ongeveer 400 medewerkers, van tientallen verschillende nationaliteiten en culturen. Volgens HR-verantwoordelijke Anne-Marie De Block is dat een rijkdom: “Bij Primark ben je zeker van je job, want het is een groeiend bedrijf. De mensen krijgen hier volop kansen: in België alleen al zijn er de afgelopen negen jaar wel 268 mensen doorgegroeid van winkelmedewerker naar supervisor of kaderlid. Dat is best veel. Bovendien heerst hier een hecht familiegevoel. De mensen hangen aan elkaar, ondanks de verschillen in achtergrond en leeftijd. We vieren hier kerst maar ook alle andere feestdagen, voor iedereen.” 

 

Achter de schermen genieten die medewerkers van open ruimtes met moderne functies en comfort, zoals een ‘Recharge Café’ met een keuken en een aangename, lichte inrichting. De ruimte is zo ontworpen dat het voor werknemers gezellig en huiselijk aanvoelt. 

 

Dit is de tweede grootste Primark van België, na Antwerpen. Het wordt zeker ook één van de drukste. Momenteel verdubbelt de retailer de oppervlakte van de vestiging in de Nieuwstraat, die wereldwijd de hoogste omzet per vierkante meter draait. Later dit jaar opent de keten nog een nieuwe winkel in het centrum van Bergen.