Primark ziet groei vertragen | RetailDetail

Primark ziet groei vertragen

Primark ziet groei vertragen
Shutterstock

In het eerste kwartaal van het boekjaar is de omzet bij de Ierse modeketen Primark bij constante wisselkoersen met 7% gestegen, inclusief wisselkoerseffecten was dat zelfs met 9%. Dat is wel lager dan wat analisten verwacht hadden.

 

Groeiende winkeloppervlakte

Zij hadden immers gemikt op een omzetgroei van ongeveer 10%. Volgens Associated British Foods, het moederbedrijf van Primark, werd de omzetgroei tegengehouden door ongewoon warm weer in Europa, al spreekt het van een recordomzet in de week tot Kerstmis. In het Verenigd Koninkrijk maakte het melding van een mooie vergelijkbare groei en een stijgend marktaandeel en ook in de Verenigde Staten zegt de keten op de goede weg te zijn.

 

Het voorbije kwartaal steeg de winkeloppervlakte bij Primark opnieuw met 27.000 m². Primark baat nu 350 winkels uit, waaronder drie nieuwe vestigingen in Duitsland, een in het Verenigd Koninkrijk en een in Spanje. De discountketen verwacht in het huidige boekjaar meer dan 100.000 m² aan nieuwe winkeloppervlakte te openen.

 

De tragere omzetgroei doet bij analisten wel de vraag groeien of Primark niet dringend nood heeft aan een online winkel, aangezien daar nog het meeste groei kan worden gemaakt. Zo moest ook H&M onlangs teleurstellende resultaten voorleggen, omdat het er niet in slaagt klanten online aan te trekken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Hoe Brantano een volwaardige moderetailer wordt

22/02/2018

FNG gaat Brantano uitbouwen tot een sterk uithangbord voor merkenmode en -schoenen, en ambieert zo de eerste keuze te zijn voor een breed publiek. De retailer wil de markt dekken met drie complementaire winkelformules en een nieuw online platform.

Jack & Jones opent vijf winkels volgens nieuw concept

22/02/2018

Modeketen Jack & Jones opent dit voorjaar vijf winkels volgens een nieuw winkelconcept, vandaag is de primeur al voor het Westland Shopping Center in Anderlecht. Ook in maart en april staan er openingen gepland.

Recordcijfers voor Henkel

22/02/2018

Het Duitse Henkel heeft er een sterk 2017 opzitten, met zowel op vlak van omzet als op vlak van winst absolute recordcijfers. Zo wist het bedrijf voor het eerst de grens van 20 miljard euro omzet te doorbreken.

Fusie legde Fnac Darty geen windeieren

22/02/2018

De Franse entertainment- en elektroretailer Fnac Darty, de groep boven het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft “een solide 2017” achter de rug. De omzet steeg immers met bijna 40%.

Walmart kan online groei niet aanhouden

21/02/2018

De Amerikaanse retailreus Walmart heeft in het laatste kwartaal van 2017 een teleurstellende online groei gekend. De online omzet steeg nog wel met een kwart, maar dat was een stuk minder dan verwacht.

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Back to top