Primeur voor Gent: Jeans studio van Jack & Jones

Sketch: façade JEANS STUDIO Gent
Foto’s: JEANS STUDIO Aarhus

Mannenmodemerk Jack & Jones opent op donderdag 25 juli in Gent een nieuwe conceptwinkel: de eerste Belgische ‘jeans studio’ van het label. Het zou ook pas de tweede winkel ter wereld zijn die wordt ingericht volgens dit nieuwe concept.

 

Conceptwinkel voor mannen 

De Jeans studio is een lifestylewinkel waarin denim centraal staat, maar ook andere hebbedingen en accessoires worden verkocht – van Gentse gin tot vintage meubelen. "Een soort tweede woonkamer waar de denim-lifestyle helemaal tot leven komt", zo klinkt de omschrijving van het winkelconcept in het persbericht van de keten. De "dedicated concept store" biedt "alles wat iemand met indigoblauw bloed en een voorliefde voor craftmanship kan gebruiken", menen de Denen.

 

Zo horen de verkopers er ‘denim-dealers’ te zijn, die mannen met raad en daad bijstaan en ook vertellen hoe optimaal zorg te dragen voor een jeansbroek, met een gamma aan ‘jeans care’-producten. Ook is er een aanbod lokale hebbedingen, zoals gin van The Ghentist, het alcoholvrije bier Ramon en andere geschenken of gadgets.

 

Een hoekje met versgebrande koffie van de Gentse branderij L’OR en regelmatige in-workshops (van messen maken tot samenwerkingen met lokale artiesten) moeten bovendien zorgen voor "slow shopping 2.0".