Quiksilver doet overnamebod op Billabong

Quiksilver doet overnamebod op Billabong

Surfmerk Quiksilver heeft een bod van ongeveer 150 miljoen dollar (125 miljoen euro) gedaan op concurrent Billabong. Het bod is mogelijk nog de enige uitweg voor Billabong, dat de voorbije jaren steevast verlies lijdt.

Oaktree Capital

Vorig jaar was dat verlies 58 miljoen dollar (50 miljoen euro), drie keer zoveel als een jaar eerder. De voorbije vijf jaar wist Billabong slechts één keer winst te maken. Bij de bekendmaking van het nieuws schoot het aandeel van Billabon op de Australische beurs alvast met 23% de hoogte in. Als de overname er komt, dan betekent dat een consolidatie van twee surfmerken die al voor een groot deel in handen zijn van Oaktree Capital. Bij Quiksilver is de investeringsmaatschappij meerderheidsaandeelhouder, terwijl ze bij Billabong 19% van de aandelen in handen heeft.

 

Quiksilver werd in 1969 opgericht, maar ging in 2015 failliet. Het werd toen na een herstructurering van de beurs gehaald met de hulp van Oaktree Capital.

 

In 2012 kreeg Billabong ook al een overnamebod binnen, toen van TPG Capital Management. Dat bod lag vier keer hoger dan het huidige, maar werd toch afgeslagen, ondanks de moeilijkheden waar het bedrijf zich toen al in bevond.