Quiksilver doet overnamebod op Billabong | RetailDetail

Quiksilver doet overnamebod op Billabong

Quiksilver doet overnamebod op Billabong
Shutterstock

Surfmerk Quiksilver heeft een bod van ongeveer 150 miljoen dollar (125 miljoen euro) gedaan op concurrent Billabong. Het bod is mogelijk nog de enige uitweg voor Billabong, dat de voorbije jaren steevast verlies lijdt.

Oaktree Capital

Vorig jaar was dat verlies 58 miljoen dollar (50 miljoen euro), drie keer zoveel als een jaar eerder. De voorbije vijf jaar wist Billabong slechts één keer winst te maken. Bij de bekendmaking van het nieuws schoot het aandeel van Billabon op de Australische beurs alvast met 23% de hoogte in. Als de overname er komt, dan betekent dat een consolidatie van twee surfmerken die al voor een groot deel in handen zijn van Oaktree Capital. Bij Quiksilver is de investeringsmaatschappij meerderheidsaandeelhouder, terwijl ze bij Billabong 19% van de aandelen in handen heeft.

 

Quiksilver werd in 1969 opgericht, maar ging in 2015 failliet. Het werd toen na een herstructurering van de beurs gehaald met de hulp van Oaktree Capital.

 

In 2012 kreeg Billabong ook al een overnamebod binnen, toen van TPG Capital Management. Dat bod lag vier keer hoger dan het huidige, maar werd toch afgeslagen, ondanks de moeilijkheden waar het bedrijf zich toen al in bevond.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

Back to top