Quiksilver doet overnamebod op Billabong | RetailDetail

Quiksilver doet overnamebod op Billabong

Quiksilver doet overnamebod op Billabong
Shutterstock

Surfmerk Quiksilver heeft een bod van ongeveer 150 miljoen dollar (125 miljoen euro) gedaan op concurrent Billabong. Het bod is mogelijk nog de enige uitweg voor Billabong, dat de voorbije jaren steevast verlies lijdt.

Oaktree Capital

Vorig jaar was dat verlies 58 miljoen dollar (50 miljoen euro), drie keer zoveel als een jaar eerder. De voorbije vijf jaar wist Billabong slechts één keer winst te maken. Bij de bekendmaking van het nieuws schoot het aandeel van Billabon op de Australische beurs alvast met 23% de hoogte in. Als de overname er komt, dan betekent dat een consolidatie van twee surfmerken die al voor een groot deel in handen zijn van Oaktree Capital. Bij Quiksilver is de investeringsmaatschappij meerderheidsaandeelhouder, terwijl ze bij Billabong 19% van de aandelen in handen heeft.

 

Quiksilver werd in 1969 opgericht, maar ging in 2015 failliet. Het werd toen na een herstructurering van de beurs gehaald met de hulp van Oaktree Capital.

 

In 2012 kreeg Billabong ook al een overnamebod binnen, toen van TPG Capital Management. Dat bod lag vier keer hoger dan het huidige, maar werd toch afgeslagen, ondanks de moeilijkheden waar het bedrijf zich toen al in bevond.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Webboetiek CarréCouture zoekt doorstart na faillissement

28/05/2018

De Belgische luxewebshop CarréCouture is na amper een jaar failliet. De familie Van Gansewinkel, bekend van het afvalbedrijf en mede-eigenaar, gaat toch voor een doorstart.

Flamant in handen van Besix

25/05/2018

Interieurspecialist Flamant, met vijf winkels in België en één in Parijs, wordt overgenomen door bouwgroep Besix. Voormalig Brantano-topman Kurt Moons wordt CEO en moet het bedrijf een doorstart bezorgen.

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.