Quiksilver neemt concurrent Billabong over | RetailDetail

Quiksilver neemt concurrent Billabong over

Quiksilver neemt concurrent Billabong over
Shutterstock

Het Amerikaanse surfmerk Quiksilver heeft zijn Australische sectorgenoot Billabong overgenomen. Quiksilver had eind vorig jaar een overnamebod gedaan op het financieel geplaagde merk en nu zijn beide partijen tot een overeenkomst gekomen.

 

Hoge schulden

Boardriders, de eigenaar van Quiksilver, is de officiële overnamer en telt 1 Australische dollar per aandeel neer voor Billabong. Dat komt volgens De Tijd neer op een bedrag tussen 125 en 130 miljoen euro, een peulschil voor een bedrijf dat in 2007 nog 3,8 miljard Australische dollar (2,5 miljard euro) waard was en tevens vier keer minder dan een bod van TPG Capital Management uit 2012.

 

Sindsdien is het echter fors bergafwaarts gegaan met het Australische surfmerk, dat een enorme schuldenberg opgebouwd heeft. Om die schulden terug te dringen en de toekomst van het merk te garanderen, werd er door de aandeelhouders overgegaan tot een verkoop aan Quiksilver.

 

Oaktree Capital

Billabong was al voor 19% in handen van Oaktree Capital, dat al volledig eigenaar is van Quiksilver. Het krijgt nu voor een prikje twee van de grootste surfmerken ter wereld in handen en hoopt zo flink op de kosten te besparen.

 

Quiksilver ging zelf enkele jaren geleden nog failliet en kwam toen in handen van Oaktree Capital, dat het met een aantal gelijkaardige merken zoals Roxy en DC Shoes samenvoegde in Boardriders. Nu wordt daar met Billabong nog een bekende naam aan toegevoegd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Veranderingen op til bij Whole Foods

23/03/2018

De overname van Whole Foods door Amazon begint stilaan een aantal veranderingen op te leveren bij de supermarktketen. Zo wil Amazon het Prime-systeem doortrekken naar de winkels. Ondertussen verdwijnen er ook heel wat leidinggevenden bij het bedrijf.

Thuismarkt drukt resultaten Nike

23/03/2018

Het Amerikaanse sportmerk Nike heeft in het derde kwartaal een omzetstijging gekend van 7%, maar het moest daarbij wel toekijken hoe de resultaten in de Verenigde Staten terugvielen ten opzichte van een jaar eerder.

Winkels Supertrash blijven voorlopig open

23/03/2018

De winkels van het failliete Supertrash blijven open, terwijl de curator op zoek gaat naar geïnteresseerde partijen die werk willen maken van een doorstart. Supertrash heeft twaalf winkels in België en Nederland.

H&M opent webshop op Tmall

22/03/2018

Het Zweedse H&M heeft er een moeilijk jaar opzitten, waarbij het de omzet zag dalen. Daarbij werd een nieuwe strategie naar voren gebracht, met meer focus op e-commerce. Een eerste stap binnen die strategie is een webshop op het Chinese Tmall.

Guess krikt omzet op, maar maakt verlies

22/03/2018

Modebedrijf Guess is er in geslaagd om in 2017 de omzet op te krikken, maar het leed wel een verlies van net geen 8 miljoen dollar. Een jaar eerder werd er nog bijna 25 miljoen dollar winst gemaakt.

Vlaamse handelaars willen sperperiode behouden, Waalse niet

22/03/2018

Terwijl 68% van de Vlaamse handelaars de sperperiode wil behouden, denkt slechts 35% van hun Waalse collega’s er ook zo over. Ook in Brussel is 61% vóór, blijkt uit een enquête in opdracht van economieminister Kris Peeters.

Back to top