Quiksilver neemt concurrent Billabong over | RetailDetail

Quiksilver neemt concurrent Billabong over

Quiksilver neemt concurrent Billabong over
Shutterstock

Het Amerikaanse surfmerk Quiksilver heeft zijn Australische sectorgenoot Billabong overgenomen. Quiksilver had eind vorig jaar een overnamebod gedaan op het financieel geplaagde merk en nu zijn beide partijen tot een overeenkomst gekomen.

 

Hoge schulden

Boardriders, de eigenaar van Quiksilver, is de officiële overnamer en telt 1 Australische dollar per aandeel neer voor Billabong. Dat komt volgens De Tijd neer op een bedrag tussen 125 en 130 miljoen euro, een peulschil voor een bedrijf dat in 2007 nog 3,8 miljard Australische dollar (2,5 miljard euro) waard was en tevens vier keer minder dan een bod van TPG Capital Management uit 2012.

 

Sindsdien is het echter fors bergafwaarts gegaan met het Australische surfmerk, dat een enorme schuldenberg opgebouwd heeft. Om die schulden terug te dringen en de toekomst van het merk te garanderen, werd er door de aandeelhouders overgegaan tot een verkoop aan Quiksilver.

 

Oaktree Capital

Billabong was al voor 19% in handen van Oaktree Capital, dat al volledig eigenaar is van Quiksilver. Het krijgt nu voor een prikje twee van de grootste surfmerken ter wereld in handen en hoopt zo flink op de kosten te besparen.

 

Quiksilver ging zelf enkele jaren geleden nog failliet en kwam toen in handen van Oaktree Capital, dat het met een aantal gelijkaardige merken zoals Roxy en DC Shoes samenvoegde in Boardriders. Nu wordt daar met Billabong nog een bekende naam aan toegevoegd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.