Ralph Lauren moet op zoek naar nieuwe merkdirecteur

Foto: Tupungato / Shutterstock.com

Valérie Hermann, wereldwijd verantwoordelijke voor de merken van Ralph Lauren, verlaat na drie jaar als 'president of global brands' de Amerikaanse modegroep. Wie de Française opvolgt, is nog niet bekend.

 

Vertrekpremie van 2,5 miljoen

Eind september stapt Valérie Hermann op bij luxemerk. Rond het vertrek hangt wel wat mysterie, want er is nog geen opvolger aangeduid en het is ook niet geweten waar Hermann vervolgens aan de slag gaat. Wel weten we dat ze terugkeert naar thuisstad Parijs – met haar familie en een kostenvergoeding van 300.000 dollar (oftewel 270.000 euro) – en een vertrekpremie krijgt van 2,9 miljoen dollar (2,6 miljoen euro of een kleine 0,05% van de jaaromzet).

 

In mei maakte het modehuis nog teleurstellende jaarcijfers voor het voorbije gebroken boekjaar bekend: Ralph Lauren leed op de thuismarkt een omzetverlies van 1%. Wel steeg de wereldwijde omzet nog met 3% naar 6,3 miljard dollar (5,6 miljard euro), dankzij een mooie groei van 13% in Azië en 6% in Europa.

 

Hermann had voor haar vertrek 52.037 aandelen van het bedrijf in handen. Mogelijk keert ze nu terug naar de Franse luxehuizen. Eerder was ze immers al zes jaar lang CEO bij Yves Saint Laurent en hoofd van de damesafdeling bij Dior.