Recordwinst voor LVMH, dat voorzichtig naar 2017 kijkt | RetailDetail

Recordwinst voor LVMH, dat voorzichtig naar 2017 kijkt

Recordwinst voor LVMH, dat voorzichtig naar 2017 kijkt

Het Franse luxeconcern LVMH, moederbedrijf van onder andere Louis Vuitton, heeft een recordwinst geboekt in 2016. Dat was te danken aan de prestaties in de Verenigde Staten en Europa, die boven de verwachtingen waren.

Moeilijke tweede helft 2017

In het vierde kwartaal haalde LVMH een omzet van 11,27 miljard euro en een vergelijkbare groei van 8% en bleef daarmee flink boven de verwachtingen van analisten. De omzet over het hele boekjaar 2016 steeg zo met 5% naar 37,6 miljard euro. Dankzij die recordomzet werd er ook een courante bedrijfswinst van 7,03 miljard euro geboekt: 6% meer dan een jaar eerder en ook al meer dan de verwachtingen van analisten, die mikten op een winst van 6,8 miljard euro.

 

De afdeling Fashion & Leather Goods, die verantwoordelijk is voor het grootste deel van de omzet, groeide met 3% naar 12,775 miljard euro. Ook alle andere onderdelen van het bedrijf groeiden in 2016: de grootste vooruitgang was er binnen de cosmeticaverkoop (+6%)/

 

Ondanks de goede resultaten wijst CEO Bernard Arnault toch op mogelijke problemen in 2017, vooral dan in de tweede helft van het jaar. Er heerst immers nog heel wat onzekerheid over de impact van de brexit en de beslissingen die gemaakt worden door Donald Trump, de nieuwe president van de Verenigde Staten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Minder omzet maar meer winst voor Maxeda

23/07/2018

Maxeda, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Praxis en Brico, publiceerde zopas degelijke bedrijfsresultaten. In Nederland gaan de zaken beter dan in België. De groep wil groeien met kleinere stadswinkels.

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…