Resultaten Nike blijven onder druk in Noord-Amerika | RetailDetail

Resultaten Nike blijven onder druk in Noord-Amerika

Resultaten Nike blijven onder druk in Noord-Amerika
Shutterstock

Lifestylemerk Nike heeft in het tweede kwartaal een omzet gehaald van 8,6 miljard dollar (7,3 miljard euro), een stijging van 5% ten opzichte van een jaar eerder. In Noord-Amerika blijft de omzet wel onder druk staan.

 

Kleinere nettowinst

Het merk Nike zag de omzet met 4% stijgen naar 8,1 miljard dollar (6,8 miljard euro), terwijl bij Converse de omzet dan weer een terugval kende van 4% naar 408 miljoen dollar (350 miljoen euro). Bij Converse hadden de zwakke resultaten in Noord-Amerika dan ook een groter effect op de totale omzet. Ondanks de hogere omzet daalde de nettowinst van 842 miljoen dollar naar 767 miljoen dollar (650 miljoen euro).

 

De omzet steeg in de EMEA-zone (Europa, het Midden-Oosten en Afrika: +19% naar 2,133 miljard dollar oftewel 1,8 miljard euro), in China (+16% naar 1,222 miljard dollar of zowat een miljard euro) en in de rest van Azië en Latijns-Amerika (+6% naar 1,273 miljard dollar of 1,1 miljard euro). In Noord-Amerika waren de resultaten minder rooskleurig: in de grootste markt voor Nike daalde de omzet met 5% naar 3,485 miljard dollar (2,95 miljard euro). Nike heeft er te kampen met zwakke resultaten van een aantal retailpartners en de opmars van grote concurrent Adidas. Het is al het tweede kwartaal op rij dat Nike op de thuismarkt te kampen heeft met een terugval.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

2017 was recordjaar voor Miko

23/03/2018

De koffie- en kunststoffengroep Miko heeft er naar eigen zeggen een recordjaar opzitten. Zo wist het ondanks een zware vergelijkingsbasis toch een omzetstijging te bewerkstelligen. Ook de winst maakte een kleine groei door.

Spadel groeit dankzij Bulgaarse overname

23/03/2018

Drankenproducent Spadel is vorig jaar fors gegroeid, maar dat was vrijwel enkel te danken aan de overname van het Bulgaarse Devin. Wordt dat niet in rekening genomen, dan was er nog amper sprake van groei.

Hornbach groeit boven de vier miljard euro omzet

23/03/2018

De Duitse bouwmarktketen Hornbach haalde in zijn vorige boekjaar, dat 28 februari afliep, meer dan vier miljard euro omzet. De totale omzetgroei bedroeg 5,1%: in Nederland was er dubbelcijferige groei, de Duitse thuismarkt stagneert.

Veranderingen op til bij Whole Foods

23/03/2018

De overname van Whole Foods door Amazon begint stilaan een aantal veranderingen op te leveren bij de supermarktketen. Zo wil Amazon het Prime-systeem doortrekken naar de winkels. Ondertussen verdwijnen er ook heel wat leidinggevenden bij het bedrijf.

Aveve noteert na vijf jaar opnieuw groei

23/03/2018

Aveve mag dan een vinger in de pap hebben in zowat elke schakel van de landbouwketen, toch stagneerde de groei van de Belgische land- en tuinbouwgroep tussen 2012 en 2016. Het voorbije jaar kon topman Eric Lauwers het tij keren met een groei van 4%.

Thuismarkt drukt resultaten Nike

23/03/2018

Het Amerikaanse sportmerk Nike heeft in het derde kwartaal een omzetstijging gekend van 7%, maar het moest daarbij wel toekijken hoe de resultaten in de Verenigde Staten terugvielen ten opzichte van een jaar eerder.

Back to top