Resultaten Puma in stijgende lijn | RetailDetail

Resultaten Puma in stijgende lijn

Resultaten Puma in stijgende lijn
Shutterstock

Het Duitse sportmerk Puma heeft in het derde kwartaal opnieuw sterke prestaties weten neer te zetten. De omzet steeg met 13% en over de eerste negen maanden van het jaar heen was er zelfs een omzetstijging van 16%.

Sterke groei schoenenverkoop

In het derde kwartaal steeg de omzet met 13% naar 1,12 miljard euro. Voor wisselkoerseffecten gaat het zelfs over een groei van 17%. De kosten stegen ook wel met 11%, vooral vanwege meer investeringen in marketing en retail. Toch steeg de nettowinst van 39,5 miljoen euro naar 62,1 miljoen euro.

 

De grootste stuwende factor voor Puma blijft de schoenenverkoop, maar ook de divisie accessoires kende in het derde kwartaal een mooie opmars. Bij kleding was de groei volgens Puma meer bescheiden. Alle regio’s droegen bij tot de omzetgroei: in de EMEA-zone (Europa, Midden-Oosten en Afrika) steeg de omzet met 23% en op het Amerikaanse continent met 16%. In de regio Asia-Pacific kende het Duitse sportmerk een groei van 10%.

 

“Het derde kwartaal was opnieuw een goed kwartaal voor ons, met tweecijferige groei in alle regio’s en een sterke groei in alle productcategorieën.”, zegt CEO Bjorn Gulden. Omwille van die sterke resultaten besloot Puma ook de vooruitzichten voor het hele jaar op te krikken: het bedrijf gaat nu uit van een groei van 14 tot 16% en een operationele winst tussen 235 en 245 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.