Resultaten Puma in stijgende lijn | RetailDetail

Resultaten Puma in stijgende lijn

Resultaten Puma in stijgende lijn
Shutterstock

Het Duitse sportmerk Puma heeft in het derde kwartaal opnieuw sterke prestaties weten neer te zetten. De omzet steeg met 13% en over de eerste negen maanden van het jaar heen was er zelfs een omzetstijging van 16%.

Sterke groei schoenenverkoop

In het derde kwartaal steeg de omzet met 13% naar 1,12 miljard euro. Voor wisselkoerseffecten gaat het zelfs over een groei van 17%. De kosten stegen ook wel met 11%, vooral vanwege meer investeringen in marketing en retail. Toch steeg de nettowinst van 39,5 miljoen euro naar 62,1 miljoen euro.

 

De grootste stuwende factor voor Puma blijft de schoenenverkoop, maar ook de divisie accessoires kende in het derde kwartaal een mooie opmars. Bij kleding was de groei volgens Puma meer bescheiden. Alle regio’s droegen bij tot de omzetgroei: in de EMEA-zone (Europa, Midden-Oosten en Afrika) steeg de omzet met 23% en op het Amerikaanse continent met 16%. In de regio Asia-Pacific kende het Duitse sportmerk een groei van 10%.

 

“Het derde kwartaal was opnieuw een goed kwartaal voor ons, met tweecijferige groei in alle regio’s en een sterke groei in alle productcategorieën.”, zegt CEO Bjorn Gulden. Omwille van die sterke resultaten besloot Puma ook de vooruitzichten voor het hele jaar op te krikken: het bedrijf gaat nu uit van een groei van 14 tot 16% en een operationele winst tussen 235 en 245 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Back to top