River Island weg uit België en Nederland 

Foto: Roger Utting / Shutterstock.com

Modeketen River Island sluit al haar winkels in België en Nederland. Vorige week zou de beslissing zijn bevestigd. De vestiging op de Antwerpse Meir sluit mogelijk al in april of mei de deuren.

 

Winkels nog dit voorjaar dicht

Het Britse jongerenmodemerk vraagt mogelijk het faillissement aan voor zijn activiteiten in de Benelux. Op een managementmeeting in Londen zou vorige week de beslissing om alle vestigingen in Nederland te sluiten bekend zijn gemaakt. Dat bericht RetailNews aan de hand van insiders en zou ook al bevestigd zijn door een woordvoerder van het Britse bedrijf.

 

Ook de Belgische winkel op de Meir in Antwerpen moet daarbij de boeken dicht doen. De winkel zou in april of mei de deuren sluiten, maar dat nieuws is nog niet officieel bevestigd. Er komt naar verluidt in de loop van de week een persverklaring van de retailer zelf. In Nederland gaat het om winkels in Amsterdam, Den Haag, Groningen en Rotterdam. Eerder werden al twee winkels in Alkmaar en Rotterdam (Alexandrium) gesloten. 

 

Britse retail in lastig parket

De keten zit al jaren in moeilijke financiële papieren en heeft te kampen met terugvallende verkoopcijfers, door de verscherpte concurrentie zowel online als van ketens zoals Primark. De Britse retailsector moest onlangs ook een bijzonder zwak najaar toegeven. Onzekerheid over de brexit en hoge kosten in de Britse winkelstraten beloven bovendien nog weinig beterschap voor de nabije toekomst.

 

River Island telt vandaag ongeveer 350 winkels, waarvan de meerderheid op de Britse thuismarkt. Via franchising is de formule weliswaar ook tot in Azië en het Midden-Oosten te vinden.