Rommelmarkt-retailer Børneloppen komt naar België

Shutterstock

Tweedehands is hip, platformmodellen werken en fysiek snuisteren blijft een beleving. Een Luikse onderneemster brengt daarom Børneloppen naar België, een keten voor tweedehands kinderspullen die het best met een rommelmarkt te vergelijken valt.

 

Ruimte in de winkel huren

In Denemarken is Børneloppen al langer bekend: de franchiseformule doet wat rommelmarkten of tweedehandsbeurzen voor kinderspullen doen, maar dan op een vaste en georganiseerde plek. De franchisenemers zorgen voor de locatie en het winkelpersoneel, particulieren voor het aanbod. Het verdienmodel van de keten is met andere woorden ruimte verkopen.

 

Alleen hoeven verkopers er niet naast te blijven staan: wie dat wil kan immers minstens een week lang ‘standruimte’ huren in het pand en het geld voor wat verkocht is wordt op je rekening gestort. Als verkoper bepaal je de prijzen en zet je zelf je stand op, daarna nemen de medewerkers in de winkel het van je over. 

 

Vijf winkels tegen 2023

De fysieke marktplaats moet weliswaar nog meer zijn dan louter een verkooppunt, legt l'Echo uit. Børneloppen ziet zich ook een trefplaats voor ouders en gezinnen, met mogelijkheden om ter plaatse iets te eten, een speelruimte voor de kinderen en nog workshops en animaties.

 

Het elfde verkooppunt van de keten is vanaf 12 juni te vinden in België, meer bepaald in Fléron in de provincie Luik. Onderneemster Cassandre Jouret vond er een pand van 600 m² dat aan de vereisten van de formule voldoet. Het is pas de tweede buitenlandse vestiging van de keten, na een verkooppunt in IJsland, maar ambities om uit te breiden zijn er al: het businessplan van Jouret voorziet in vier à vijf winkels in Wallonië en Brussel tegen 2023.