R&S Retail Group wil ook overige aandelen FNG Group | RetailDetail

R&S Retail Group wil ook overige aandelen FNG Group

R&S Retail Group wil ook overige aandelen FNG Group

R&S Retail Group, het moederbedrijf van Miss Etam, heeft plannen om ook de overige aandelen van het Belgische FNG Group over te nemen. In maart raakte het al bekend dat R&S Retail een meerderheidsbelang zou nemen in FNG.

 

Deal opnieuw volledig in aandelen

R&S biedt voor de deal opnieuw aandelen aan in ruil, zoals eerder ook al het geval was. Er zal dus opnieuw geen euro van handen wisselen. De eerdere overname was eigenlijk een omgekeerde overname: daarbij nam R&S officieel wel FNG over, maar behield FNG de volledige controle over het bedrijf.

 

“Het is de bedoeling dat onze aandeelhouders 85 tot 90 procent van de aandelen in het fusiebedrijf zullen krijgen”, zie Dieter Penninckx, de CEO van FNG, toen over de deal. De keuze voor de omgekeerde overname werd gemaakt, omdat R&S al op de beurs van Amsterdam staat genoteerd. Zo kan FNG op een vrij eenvoudige manier ook de stap naar de beurs maken. Momenteel moet de Belgische mededingingsautoriteit wel nog zijn fiat geven voor de overname.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Erotiekketen Christine le Duc wil weer verleiden

14/08/2018

De keten van eroticashops Christine le Duc wil in Nederlandse handen een nieuwe verleidingspoging wagen. Gered uit het failliete concern Beate Uhse, zet de retailer haar zinnen op de Belgische en Nederlandse markt.

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.