R&S Retail streeft naar 500 miljoen euro omzet

R&S Retail streeft naar 500 miljoen euro omzet

R&S Retail streeft naar 500 miljoen euro omzet

R&S Retail wil de komende jaren een omzet halen van minstens 500 miljoen euro. Dat heeft het laten verstaan bij de bekendmaking van de pro-forma cijfers van de voorbije twaalf maanden tot 1 juli. In die periode werd een omzet van 475 miljoen euro gehaald.

 

50 miljoen investeren in Brantano

In diezelfde periode haalde R&S Retail een ebitda van 30,7 miljoen euro. De komende periode zal er ook ongeveer 50 miljoen euro geïnvesteerd worden in de omvorming van de Brantano-winkels naar het nieuwe concept van de keten.

 

Er wordt ook druk werk gemaakt van de optimalisering van de bedrijfsprocessen na de fusie met het Belgische FNG. R&S wil zo op lange termijn een winstgevendheid behalen van 10 tot 15 procent van de totale omzet.

 

Tot slot zijn er ook nieuwe investeerders gevonden voor een bedrag van 25 miljoen euro, wat moet zorgen voor een kapitaalverhoging binnen het bedrijf. In ruil worden er meer dan 15,6 miljoen nieuwe aandelen uitgeschreven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Belgian Friday is nieuw Belgisch online koopjesweekend

15/05/2018

Na Black Friday is er nu ook de eerste Belgian Friday: de ketens Kiabi, La RedouteSarenza, Veritas, Jack & Jones en Tape à l'Oeil lanceren op vrijdag 18 mei een nieuw winkelevenement, met kortingen en acties voor wie online shopt.

.NU: een luxeconcept voor de zoekende man

15/05/2018

Terwijl grote retailers vechten voor hun leven, duiken vernieuwende kleine boetieks overal op in de winkelstraten. .NU in Gent is zo’n nieuw concept, dat het tekort aan luxueuze herenboetieks wil opvangen.