R&S Retail streeft naar 500 miljoen euro omzet

R&S Retail streeft naar 500 miljoen euro omzet

R&S Retail streeft naar 500 miljoen euro omzet

R&S Retail wil de komende jaren een omzet halen van minstens 500 miljoen euro. Dat heeft het laten verstaan bij de bekendmaking van de pro-forma cijfers van de voorbije twaalf maanden tot 1 juli. In die periode werd een omzet van 475 miljoen euro gehaald.

 

50 miljoen investeren in Brantano

In diezelfde periode haalde R&S Retail een ebitda van 30,7 miljoen euro. De komende periode zal er ook ongeveer 50 miljoen euro geïnvesteerd worden in de omvorming van de Brantano-winkels naar het nieuwe concept van de keten.

 

Er wordt ook druk werk gemaakt van de optimalisering van de bedrijfsprocessen na de fusie met het Belgische FNG. R&S wil zo op lange termijn een winstgevendheid behalen van 10 tot 15 procent van de totale omzet.

 

Tot slot zijn er ook nieuwe investeerders gevonden voor een bedrag van 25 miljoen euro, wat moet zorgen voor een kapitaalverhoging binnen het bedrijf. In ruil worden er meer dan 15,6 miljoen nieuwe aandelen uitgeschreven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.   

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Van de Velde zakt weg na teleurstellende omzetcijfers

10/07/2018

Het Oost-Vlaamse lingeriebedrijf Van de Velde kampt met een daling van de omzet. Pas eind april volgde een lichte verbetering van de bedrijfsresultaten, maar toch zakte de halfjaaromzet met 3,9% tot 110,8 miljoen euro.