Saks OFF 5TH  nog deze zomer ook in Nederland | RetailDetail

Saks OFF 5TH nog deze zomer ook in Nederland

Saks OFF 5TH nog deze zomer ook in Nederland

De Amerikaanse modeketen Saks OFF 5TH heeft haar entree in Europa niet gemist. Bij de opening van de winkel in Düsseldorf stonden honderden mensen voor de deur. Nog deze zomer wordt ook een eerste winkel in Nederland geopend.

Luxekleding tegen lage prijzen

Saks OFF 5TH verkoop luxekleding tegen schappelijke prijzen. In ruil daarvoor moeten de modebewuste consumenten wel enkel maanden wachten, namelijk tot het volgende seizoen of het volgende jaar. De Noord-Amerikaanse consument is al even vertrouwd met het concept, nu waait het ook over naar Europa met de opening van de eerste winkel in het Carsch-Haus-winkelcentrum in Düsseldorf. Om die opstart luister bij te zetten, draafden overigens enkele acteurs uit de sitcom Sex and the City op.

 

Over de komende drie tot vijf jaar wil eigenaar Hudson’s Bay een veertigtal winkels van Saks OFF 5TH openen in Duitsland, goed voor telkens zo’n 3.000 m² verkoopoppervlakte. Met de uitbreiding wordt overigens niet getalmd: tegen eind juli worden bijkomende verkooppunten opgestart in Frankfurt, Heidelberg, Stuttgart en Wiesbaden.

 

Nederland volgt snel

Nog deze zomer volgt ook het aansnijden van de Nederlandse markt: voor eind augustus wordt in Rotterdam een eerste winkel geopend. En voor kerst moet ook Amsterdam een verkooppunt hebben.

 

Dat de primeur van Saks OFF 5TH voor Duitsland was, is geen verrassing. Hudson’s Bay, de Canadese eigenaar van het merk, heeft ook Galeria Kaufhof in portefeuille. Ook in Nederland zijn de Canadezen intussen op expansiepad.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Postorder-icoon 3 Suisses legt in België de boeken neer

19/07/2018

De Belgische afdeling van 3 Suisses is failliet verklaard, na een rampzalig begin van de soldenperiode: de webshop verkocht al in de eerste soldendagen 30% minder. Elf banen staan op de tocht.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.