Saks OFF 5TH  nog deze zomer ook in Nederland | RetailDetail

Saks OFF 5TH nog deze zomer ook in Nederland

Saks OFF 5TH nog deze zomer ook in Nederland

De Amerikaanse modeketen Saks OFF 5TH heeft haar entree in Europa niet gemist. Bij de opening van de winkel in Düsseldorf stonden honderden mensen voor de deur. Nog deze zomer wordt ook een eerste winkel in Nederland geopend.

Luxekleding tegen lage prijzen

Saks OFF 5TH verkoop luxekleding tegen schappelijke prijzen. In ruil daarvoor moeten de modebewuste consumenten wel enkel maanden wachten, namelijk tot het volgende seizoen of het volgende jaar. De Noord-Amerikaanse consument is al even vertrouwd met het concept, nu waait het ook over naar Europa met de opening van de eerste winkel in het Carsch-Haus-winkelcentrum in Düsseldorf. Om die opstart luister bij te zetten, draafden overigens enkele acteurs uit de sitcom Sex and the City op.

 

Over de komende drie tot vijf jaar wil eigenaar Hudson’s Bay een veertigtal winkels van Saks OFF 5TH openen in Duitsland, goed voor telkens zo’n 3.000 m² verkoopoppervlakte. Met de uitbreiding wordt overigens niet getalmd: tegen eind juli worden bijkomende verkooppunten opgestart in Frankfurt, Heidelberg, Stuttgart en Wiesbaden.

 

Nederland volgt snel

Nog deze zomer volgt ook het aansnijden van de Nederlandse markt: voor eind augustus wordt in Rotterdam een eerste winkel geopend. En voor kerst moet ook Amsterdam een verkooppunt hebben.

 

Dat de primeur van Saks OFF 5TH voor Duitsland was, is geen verrassing. Hudson’s Bay, de Canadese eigenaar van het merk, heeft ook Galeria Kaufhof in portefeuille. Ook in Nederland zijn de Canadezen intussen op expansiepad.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.