Saks Off 5th verdwijnt uit Europa

Foto: Cineberg / Shutterstock.com

Saks Off 5th, de outletketen van Hudson’s Bay-dochter Saks Fifth Avenue, sluit al zijn Europese winkels. De keten heeft momenteel nog vestigingen in Nederland en Duitsland. 

 

Na twee jaar al weg

In alle winkels van Saks Off 5th (met name in Amsterdam, Bonn, Düsseldorf, Frankfurt, Heidelberg, Rotterdam, Stuttgart en Wiesbaden) is een finale uitverkoop begonnen, met kortingen tot 40%. Moederbedrijf Hudson's Bay Company (HBC) sluit alle vestigingen, laat de retailer weten via de lokale Facebook-pagina's.

 

Eerder werd al bekend dat Hudson’s Bay twintig vestigingen van Saks Off 5th schrapt in de Verenigde Staten om de kosten te verlagen, het bedrijf te vereenvoudigen en de algehele winstgevendheid te verbeteren. “Een verdere stroomlijning van ons retailportfolio maakt een nog grotere focus mogelijk op onze bedrijven met de sterkste groeimogelijkheden”, zei CEO Helena Foulkes daar toen over.

 

Saks Off 5th deed nochtans pas in 2017 zijn intrede op de Duitse en Nederlandse markt, maar eind juni van dit jaar gaan de vestigingen al op de schop. In Duitsland worden de vestigingen evenwel omgebouwd tot discountmodewinkels voor merken van de Sigma Holding, waarmee HBC vorig jaar een joint venture aanging. Over het lot van de Nederlandse winkellocaties is nog niets bekend.