Samwer-broers verkopen helft van hun aandelen in Zalando | RetailDetail

Samwer-broers verkopen helft van hun aandelen in Zalando

Samwer-broers verkopen helft van hun aandelen in Zalando
Shutterstock

Global Founders, het investeringsvehikel van de Duitse broers Samwer, heeft 3,78% van zijn aandelen van Zalando van de hand gedaan. Daarmee is hun aandeel binnen Zalando bijna gehalveerd: de broers hebben nu nog minder dan 5% ervan in handen.

Derde grootste aandeelhouder

Dat nieuws werd door Zalando bekend gemaakt in een bericht rond het stemrecht van de aandeelhouders van de online modewinkel. Voorheen had Global Fouders nog 8,77% in handen, daar blijft nu nog 4,99% procent van over.

 

Global Founders is het investeringsvehikel van de gebroeders Samwer, de oprichters van Rocket Internet. Dat bedrijf gebruiken ze om wereldwijd start-ups uit de grond te stampen: Zalando is tot op de dag van vandaag veruit hun succesvolste project.

 

Ondanks hun status als oprichter bij Zalando, is het aandeel van de drie broers bij het bedrijf flink geslonken. In het najaar van 2015 daalde het aandeel voor het eerst onder de tien procent en momenteel zijn ze slechts de derde grootste aandeelhouder. De grootste aandeelhouder is met voorsprong het Zweedse Kinnevik, dat 31,7% van de aandelen in handen heeft.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Belgian Friday is nieuw Belgisch online koopjesweekend

15/05/2018

Na Black Friday is er nu ook de eerste Belgian Friday: de ketens Kiabi, La RedouteSarenza, Veritas, Jack & Jones en Tape à l'Oeil lanceren op vrijdag 18 mei een nieuw winkelevenement, met kortingen en acties voor wie online shopt.