Samwer-broers verkopen helft van hun aandelen in Zalando | RetailDetail

Samwer-broers verkopen helft van hun aandelen in Zalando

Samwer-broers verkopen helft van hun aandelen in Zalando
Shutterstock

Global Founders, het investeringsvehikel van de Duitse broers Samwer, heeft 3,78% van zijn aandelen van Zalando van de hand gedaan. Daarmee is hun aandeel binnen Zalando bijna gehalveerd: de broers hebben nu nog minder dan 5% ervan in handen.

Derde grootste aandeelhouder

Dat nieuws werd door Zalando bekend gemaakt in een bericht rond het stemrecht van de aandeelhouders van de online modewinkel. Voorheen had Global Fouders nog 8,77% in handen, daar blijft nu nog 4,99% procent van over.

 

Global Founders is het investeringsvehikel van de gebroeders Samwer, de oprichters van Rocket Internet. Dat bedrijf gebruiken ze om wereldwijd start-ups uit de grond te stampen: Zalando is tot op de dag van vandaag veruit hun succesvolste project.

 

Ondanks hun status als oprichter bij Zalando, is het aandeel van de drie broers bij het bedrijf flink geslonken. In het najaar van 2015 daalde het aandeel voor het eerst onder de tien procent en momenteel zijn ze slechts de derde grootste aandeelhouder. De grootste aandeelhouder is met voorsprong het Zweedse Kinnevik, dat 31,7% van de aandelen in handen heeft.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.