Samwer-broers verkopen helft van hun aandelen in Zalando

Samwer-broers verkopen helft van hun aandelen in Zalando

Global Founders, het investeringsvehikel van de Duitse broers Samwer, heeft 3,78% van zijn aandelen van Zalando van de hand gedaan. Daarmee is hun aandeel binnen Zalando bijna gehalveerd: de broers hebben nu nog minder dan 5% ervan in handen.

Derde grootste aandeelhouder

Dat nieuws werd door Zalando bekend gemaakt in een bericht rond het stemrecht van de aandeelhouders van de online modewinkel. Voorheen had Global Fouders nog 8,77% in handen, daar blijft nu nog 4,99% procent van over.

 

Global Founders is het investeringsvehikel van de gebroeders Samwer, de oprichters van Rocket Internet. Dat bedrijf gebruiken ze om wereldwijd start-ups uit de grond te stampen: Zalando is tot op de dag van vandaag veruit hun succesvolste project.

 

Ondanks hun status als oprichter bij Zalando, is het aandeel van de drie broers bij het bedrijf flink geslonken. In het najaar van 2015 daalde het aandeel voor het eerst onder de tien procent en momenteel zijn ze slechts de derde grootste aandeelhouder. De grootste aandeelhouder is met voorsprong het Zweedse Kinnevik, dat 31,7% van de aandelen in handen heeft.