"Scapino brengt hoogste bod uit op Brantano"

Medewerker en klant in winkel Brantano
Foto: FNG

De kans is groot dat de Nederlandse ex-zusterketen Scapino de uitverkorene wordt om Brantano over te nemen: eigenaarsfamilie Ziengs zou het hoogste bod hebben uitgebracht op de failliete schoenenketen.

 

Brantano blijft bestaan

Maandagavond maken de curatoren van FNG de winnaar bekend, maar het ziet er naar uit dat de Nederlandse ondernemersfamilie Ziengs Brantano mag overnemen. De eigenaar van Scapino zou het hoogste bod hebben uitgebracht, bericht De Standaard: hoger dan dat van Van Haren-moeder Deichmann. Bovendien wil Scapino Brantano als aparte formule laten bestaan, met zoveel mogelijk winkels.

 

Beide formules zijn oude bekenden van elkaar: tot 2015 behoorden ze samen tot de Macintosh Retail Groep, tot die failliet ging. Uit die gezamenlijke geschiedenis heeft Ziengs ook al meteen een nieuwe CEO voor Brantano geput: bij een overname bevestigt Stefaan Van Weyenbergh het bedrijf te gaan leiden.

 

"De familie Ziengs heeft mij benaderd en ik ben bereid op hun vraag in te gaan. Ik ken Brantano als mijn broekzak en mijn hart ligt nog steeds bij het bedrijf", klinkt het. Van Weyenbergh stond bijna dertig jaar lang aan het roer bij de schoenenketen.