Scapino potentiële koper van Brantano?

Schoenenwinkel van retailer Scapino in Nederland
Foto: Jarretera / Shutterstock.com

De nieuwe overnamekandidaat voor Brantano zou de Nederlandse ex-zusterketen Scapino zijn. Toch lijkt de kogel nog niet definitief door de kerk, want nu moet er toch nog een uitverkoop komen.

 

Zelfde dak, zelfde CEO

Scapino dingt mee naar de hand van Brantano, zo bericht De Standaard. De Nederlandse schoenendiscounter zou de nieuwe kandidaat zijn waar eerder deze week sprake van was. Beide formules hebben ook al historische banden: tussen 2008 en 2015 maakten ze allebei deel uit van Macintosh Retail Groep. Bij het faillissement van Macintosh kocht de oprichtersfamilie Ziengs Scapino toen terug, terwijl FNG Brantano op dat moment een doorstart bezorgde

 

Volgens kenners zou Stefaan Van Weyenbergh Brantano gaan leiden, moest Scapino nu inderdaad de keten overnemen: hij stond al 29 jaar lang aan het hoofd van de schoenenketen, zowel voor als tijdens de Macintosh-periode. In welk stadium de onderhandelingen zijn, is echter niet duidelijk. 

 

Nu maandag zouden de curatoren namelijk toch nog een uitverkoop willen opzetten in de winkels, terwijl die eerder voor Brantano werd afgelast. Of er voldoende personeel zal willen meewerken, is volgens de vakbonden echter de vraag: "Nu verandert het scenario opnieuw. De chaos die we al kenden in het verleden houdt gewoon aan", klinkt het misnoegd.