Scapino verdwijnt in België

Scapino verdwijnt in België

De Nederlandse Macintosh Retail Group heeft een akkoord bereikt met DFM Participaties over de verkoop van Scapino België. Er werden geen details vrijgegeven over het financiële aspect, maar het staat wel vast dat de merknaam zal verdwijnen.

"Te klein"

"De positie van Scapino in België is te klein om als discounter succesvol te kunnen zijn", stelt topman Kurt Staelens in een verklaring. "Daarbij speelt een rol dat het nauwelijks mogelijk is om de Belgische activiteiten te ondersteunen vanuit het goed renderende Scapino Nederland, dat wel onderdeel blijft uitmaken van Macintosh Retail Group."

 

Daarop besloot Macintosh Retail Group om de 24 winkels van schoenenketen Scapino te verkopen aan DFM Participaties. Dat wil de filialen gebruiken om zijn eigen discountmerk sneller in de markt te zetten in België.

 

Scapino wordt The Fashion Market

"We zien de overname van deze winkels in België als een belangrijke stap bij ons doel om onder de naam The Fashion Market een nieuwe discountformule op de markt te zetten van actuele dames-, kinder-, en herenkleding, schoenen en accessoires in België en Nederland", zei Mark Rosman van DFM Participaties. "De winkels zullen allemaal heringericht worden en zullen een moderne en jonge uitstraling krijgen. De eerste winkels zullen half oktober geopend worden."

 

Bij Scapino België werken 168 mensen, wiens arbeidsvoorwaarden ook na de overname zullen behouden worden. De overname gaat officieel in vanaf 3 november dit jaar.

Tags: