Schoenen Torfs opent eerste Waalse vestiging in Libramont | RetailDetail

Schoenen Torfs opent eerste Waalse vestiging in Libramont

Schoenen Torfs opent eerste Waalse vestiging in Libramont
Foto: Torfs

Maandag 30 april opent Schoenen Torfs in Libramont zijn eerste Waalse vestiging. De schoenenketen wil op termijn vijftien winkels openen in Wallonië en lanceert daarom ook meteen haar webshop in Franstalig België.

 

Naar vijftien Waalse winkels

Torfs blijft in Libramont zijn DNA trouw: de eerste vestiging in Wallonië is een baanwinkel, volgens het winkelconcept dat onder meer al in Borsbeek, Edegem en Halle te zien is. De winkel wordt ook qua aanbod identiek aan de vernieuwde periferiewinkels aan onze kant van de taalgrens. Klanten vinden er een moderne inrichting, inspiratie met 'fashionlooks' en een kinderspeelhoek. Behalve schoenen voert de winkel ook een assortiment accessoires, zoals handtassen, juwelen en sokken. 

 

De keuze voor een eerste Waalse vestiging viel op Libramont, omdat de gemeente een goede commerciële ligging heeft en ook is omringd door andere sterke retailers, "zoals dit vaak ook in Vlaanderen het geval is met onze periferiewinkels”, laat CEO Wouter Torfs weten. Een tweede Waalse winkel moet volgend jaar in Dinant de deuren openen. Op termijn heeft Torfs de ambitie om zo vijftien nieuwe vestigingen in Wallonië openen.

 

Schoenen Torfs bedient zijn Waalse klanten voortaan ook online met een Franstalige webshop: Torfs.be is voor er consumenten vanaf heden zowel in het Nederlands als het Frans. Alle online activiteiten worden dan ook centraal vanuit het hoofdkantoor in Sint-Niklaas opgevolgd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.