Schoenen Torfs opent eerste Waalse vestiging in Libramont

Schoenen Torfs opent eerste Waalse vestiging in Libramont
Foto: Torfs

Maandag 30 april opent Schoenen Torfs in Libramont zijn eerste Waalse vestiging. De schoenenketen wil op termijn vijftien winkels openen in Wallonië en lanceert daarom ook meteen haar webshop in Franstalig België.

 

Naar vijftien Waalse winkels

Torfs blijft in Libramont zijn DNA trouw: de eerste vestiging in Wallonië is een baanwinkel, volgens het winkelconcept dat onder meer al in Borsbeek, Edegem en Halle te zien is. De winkel wordt ook qua aanbod identiek aan de vernieuwde periferiewinkels aan onze kant van de taalgrens. Klanten vinden er een moderne inrichting, inspiratie met 'fashionlooks' en een kinderspeelhoek. Behalve schoenen voert de winkel ook een assortiment accessoires, zoals handtassen, juwelen en sokken. 

 

De keuze voor een eerste Waalse vestiging viel op Libramont, omdat de gemeente een goede commerciële ligging heeft en ook is omringd door andere sterke retailers, "zoals dit vaak ook in Vlaanderen het geval is met onze periferiewinkels”, laat CEO Wouter Torfs weten. Een tweede Waalse winkel moet volgend jaar in Dinant de deuren openen. Op termijn heeft Torfs de ambitie om zo vijftien nieuwe vestigingen in Wallonië openen.

 

Schoenen Torfs bedient zijn Waalse klanten voortaan ook online met een Franstalige webshop: Torfs.be is voor er consumenten vanaf heden zowel in het Nederlands als het Frans. Alle online activiteiten worden dan ook centraal vanuit het hoofdkantoor in Sint-Niklaas opgevolgd.