Schoenen Torfs opent eerste Waalse vestiging in Libramont | RetailDetail

Schoenen Torfs opent eerste Waalse vestiging in Libramont

Schoenen Torfs opent eerste Waalse vestiging in Libramont
Foto: Torfs

Maandag 30 april opent Schoenen Torfs in Libramont zijn eerste Waalse vestiging. De schoenenketen wil op termijn vijftien winkels openen in Wallonië en lanceert daarom ook meteen haar webshop in Franstalig België.

 

Naar vijftien Waalse winkels

Torfs blijft in Libramont zijn DNA trouw: de eerste vestiging in Wallonië is een baanwinkel, volgens het winkelconcept dat onder meer al in Borsbeek, Edegem en Halle te zien is. De winkel wordt ook qua aanbod identiek aan de vernieuwde periferiewinkels aan onze kant van de taalgrens. Klanten vinden er een moderne inrichting, inspiratie met 'fashionlooks' en een kinderspeelhoek. Behalve schoenen voert de winkel ook een assortiment accessoires, zoals handtassen, juwelen en sokken. 

 

De keuze voor een eerste Waalse vestiging viel op Libramont, omdat de gemeente een goede commerciële ligging heeft en ook is omringd door andere sterke retailers, "zoals dit vaak ook in Vlaanderen het geval is met onze periferiewinkels”, laat CEO Wouter Torfs weten. Een tweede Waalse winkel moet volgend jaar in Dinant de deuren openen. Op termijn heeft Torfs de ambitie om zo vijftien nieuwe vestigingen in Wallonië openen.

 

Schoenen Torfs bedient zijn Waalse klanten voortaan ook online met een Franstalige webshop: Torfs.be is voor er consumenten vanaf heden zowel in het Nederlands als het Frans. Alle online activiteiten worden dan ook centraal vanuit het hoofdkantoor in Sint-Niklaas opgevolgd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Postorder-icoon 3 Suisses legt in België de boeken neer

19/07/2018

De Belgische afdeling van 3 Suisses is failliet verklaard, na een rampzalig begin van de soldenperiode: de webshop verkocht al in de eerste soldendagen 30% minder. Elf banen staan op de tocht.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).