Schoenen Torfs sluit akkoord over nachtwerk

Schoenen Torfs sluit akkoord over nachtwerk

Schoenen Torfs heeft met zijn personeel een akkoord gesloten over het invoeren van nachtwerk. Dankzij het akkoord krijgen klanten binnenkort hun schoenen nog de volgende dag, als ze voor 22u bestellen.

Niemand verplicht ’s nachts te werken

Momenteel worden online aankopen de volgende dag geleverd, wanneer de bestelling voor 19u wordt geplaatst. Vanaf midden februari kunnen online bestelde schoenen ook ’s nachts verpakt en verstuurd worden, dankzij het akkoord tussen de vakbonden en de directie. “We zijn het eerste bedrijf dat erin slaagt een akkoord over nachtwerk te bereiken met de vakbonden”, zegt CEO Wouter Torfs aan De Tijd.

 

Dankzij het akkoord zal het webwinkelpersoneel voortaan tot 23u werken, in plaats van tot 20u. Voor die extra uren krijgen ze een loonbonus van 25% en er wordt enkel ’s nachts gewerkt door personeel dat het zelf wil. Niemand wordt dus verplicht om tot 23u aan de slag te zijn.

 

Lonen te hoog

Ondanks het akkoord wijst Wouter Torfs nog steeds op enkele problemen bij e-commerce in België. “Wij betalen ons personeel 10% meer dan concurrenten in Duitsland en Nederland.” Omdat het de prijzen gelijk wil houden met bedrijven als Zalando, heeft het geen andere keuze dan in de eigen winstmarges te snijden. “We kunnen niet anders, want dankzij het internet kunnen klanten makkelijk prijzen vergelijken.”

 

Schoenen Torfs haalt momenteel 13% van zijn totale omzet uit de online verkoop, goed voor een bedrag van ongeveer achttien miljoen euro. Momenteel investeert het bedrijf vijf miljoen euro in de verdubbeling van zijn magazijn in Temse, naar 12.000 m².