Eram halveert personeelsbestand | RetailDetail

Schoenenketen Eram halveert personeelsbestand

Schoenenketen Eram halveert personeelsbestand

De Belgische tak van schoenenketen Eram wil goedkoper werken: de komende twee jaren zal een herstructurering worden doorgevoerd, die een zeventigtal banen kan kosten.

Verliezen stapelen zich op

Eram heeft het al enkele jaren lastig: de schoenenverkoper van Franse origine lijdt onder de toegenomen concurrentie van de online handel. De Belgische tak boekte vorig jaar op een omzet van 14,320 miljoen euro een exploitatieverlies van 2,240 miljoen euro, wat de overgedragen verliezen op 4,276 miljoen euro bracht. Financieel bleef het bedrijf overeind, omdat de Franse moedermaatschappij instemde met langere betalingstermijnen.

 

Om die toestand recht te trekken, maakt Eram volgens diverse mediaberichten nu een doorlichting van al haar winkels. Dat kan tot een herschikking van het netwerk leiden, waarbij het merk zich uit delen ervan terugtrekt. Momenteel heeft de keten een dertigtal verkooppunten in België. Bij de voorgenomen reorganisatie zijn mogelijks 70 van de 130 banen bedreigd,maakte de directie op een bijzondere ondernemingsraad bekend.

 

Daarnaast zal het resterende personeel moeten inleveren. Eventueel zou de vennootschap onder een ander paritair comité ondergebracht kunnen worden, omdat het totaal aantal personeelsleden onder de 50 voltijdsen zou dalen. De reorganisatie wordt tot eind 2018 uitgesmeerd. 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Postorder-icoon 3 Suisses legt in België de boeken neer

19/07/2018

De Belgische afdeling van 3 Suisses is failliet verklaard, na een rampzalig begin van de soldenperiode: de webshop verkocht al in de eerste soldendagen 30% minder. Elf banen staan op de tocht.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.