Eram halveert personeelsbestand | RetailDetail

Schoenenketen Eram halveert personeelsbestand

Schoenenketen Eram halveert personeelsbestand

De Belgische tak van schoenenketen Eram wil goedkoper werken: de komende twee jaren zal een herstructurering worden doorgevoerd, die een zeventigtal banen kan kosten.

Verliezen stapelen zich op

Eram heeft het al enkele jaren lastig: de schoenenverkoper van Franse origine lijdt onder de toegenomen concurrentie van de online handel. De Belgische tak boekte vorig jaar op een omzet van 14,320 miljoen euro een exploitatieverlies van 2,240 miljoen euro, wat de overgedragen verliezen op 4,276 miljoen euro bracht. Financieel bleef het bedrijf overeind, omdat de Franse moedermaatschappij instemde met langere betalingstermijnen.

 

Om die toestand recht te trekken, maakt Eram volgens diverse mediaberichten nu een doorlichting van al haar winkels. Dat kan tot een herschikking van het netwerk leiden, waarbij het merk zich uit delen ervan terugtrekt. Momenteel heeft de keten een dertigtal verkooppunten in België. Bij de voorgenomen reorganisatie zijn mogelijks 70 van de 130 banen bedreigd,maakte de directie op een bijzondere ondernemingsraad bekend.

 

Daarnaast zal het resterende personeel moeten inleveren. Eventueel zou de vennootschap onder een ander paritair comité ondergebracht kunnen worden, omdat het totaal aantal personeelsleden onder de 50 voltijdsen zou dalen. De reorganisatie wordt tot eind 2018 uitgesmeerd. 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

Back to top