Eram halveert personeelsbestand | RetailDetail

Schoenenketen Eram halveert personeelsbestand

Schoenenketen Eram halveert personeelsbestand

De Belgische tak van schoenenketen Eram wil goedkoper werken: de komende twee jaren zal een herstructurering worden doorgevoerd, die een zeventigtal banen kan kosten.

Verliezen stapelen zich op

Eram heeft het al enkele jaren lastig: de schoenenverkoper van Franse origine lijdt onder de toegenomen concurrentie van de online handel. De Belgische tak boekte vorig jaar op een omzet van 14,320 miljoen euro een exploitatieverlies van 2,240 miljoen euro, wat de overgedragen verliezen op 4,276 miljoen euro bracht. Financieel bleef het bedrijf overeind, omdat de Franse moedermaatschappij instemde met langere betalingstermijnen.

 

Om die toestand recht te trekken, maakt Eram volgens diverse mediaberichten nu een doorlichting van al haar winkels. Dat kan tot een herschikking van het netwerk leiden, waarbij het merk zich uit delen ervan terugtrekt. Momenteel heeft de keten een dertigtal verkooppunten in België. Bij de voorgenomen reorganisatie zijn mogelijks 70 van de 130 banen bedreigd,maakte de directie op een bijzondere ondernemingsraad bekend.

 

Daarnaast zal het resterende personeel moeten inleveren. Eventueel zou de vennootschap onder een ander paritair comité ondergebracht kunnen worden, omdat het totaal aantal personeelsleden onder de 50 voltijdsen zou dalen. De reorganisatie wordt tot eind 2018 uitgesmeerd. 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.