Schoenenketen Eram halveert personeelsbestand

Schoenenketen Eram halveert personeelsbestand

De Belgische tak van schoenenketen Eram wil goedkoper werken: de komende twee jaren zal een herstructurering worden doorgevoerd, die een zeventigtal banen kan kosten.

Verliezen stapelen zich op

Eram heeft het al enkele jaren lastig: de schoenenverkoper van Franse origine lijdt onder de toegenomen concurrentie van de online handel. De Belgische tak boekte vorig jaar op een omzet van 14,320 miljoen euro een exploitatieverlies van 2,240 miljoen euro, wat de overgedragen verliezen op 4,276 miljoen euro bracht. Financieel bleef het bedrijf overeind, omdat de Franse moedermaatschappij instemde met langere betalingstermijnen.

 

Om die toestand recht te trekken, maakt Eram volgens diverse mediaberichten nu een doorlichting van al haar winkels. Dat kan tot een herschikking van het netwerk leiden, waarbij het merk zich uit delen ervan terugtrekt. Momenteel heeft de keten een dertigtal verkooppunten in België. Bij de voorgenomen reorganisatie zijn mogelijks 70 van de 130 banen bedreigd,maakte de directie op een bijzondere ondernemingsraad bekend.

 

Daarnaast zal het resterende personeel moeten inleveren. Eventueel zou de vennootschap onder een ander paritair comité ondergebracht kunnen worden, omdat het totaal aantal personeelsleden onder de 50 voltijdsen zou dalen. De reorganisatie wordt tot eind 2018 uitgesmeerd. 

 

Tags: