Schoenenketen Eram vertrekt uit België

Schoenenketen Eram vertrekt uit België

De Franse schoenenketen Eram trekt zich volledig terug uit België. Alle winkels verdwijnen en 130 medewerkers verliezen mogelijk hun job. De voorbije weken was er nog sprake van een herstructurering, maar die komt er dus niet.

Grote verliezen

Bij die herstructurering was het de bedoeling dat dertien winkels de deuren zouden sluiten en dat er zeventig banen geschrapt werden. De gesprekken rond de herstructurering kwamen echter ten einde wanneer bleek dat er niet genoeg geld beschikbaar was voor het sociaal plan.

 

Daarom heeft de directie nu besloten om zich volledig terug te trekken uit België. “We worden geconfronteerd met een snelle verslechtering van de resultaten en houden rekening met zeer onzekere economische perspectieven”, aldus de directie. Eram gaat wel nog op zoek naar een overnemer voor alle of een deel van de winkels, om zo mogelijk toch nog een aantal jobs te redden. Zolang die zoektocht loopt, blijven de winkels ook gewoon geopend. Op 7 maart volgt er een nieuw gesprek met de vakbonden en dan worden de overnamekandidaten ook voorgesteld.

 

Eram heeft in België een veertigtal winkels, maar presteert al jaren slecht. In 2015 haalde het een omzet van 14 miljoen euro, waarop het een verlies leed van maar liefst 2,6 miljoen euro en blijkbaar zijn ook de resultaten voor 2016 slecht.