Schoenenketen Torfs stopt met de verkoop van bont

Schoenenketen Torfs stopt met de verkoop van bont

Schoenen Torfs stopt vanaf de wintercollectie 2018 met het gebruik van bont in zijn collecties. Dat kondigen Wouter Torfs, CEO van Schoenen Torfs, en Ann De Greef, directeur van GAIA, samen aan. Ook JBC en Bershka gingen al bontvrij.

 

Lijst handelaars zonder bont wordt steeds langer

“Onze lijst ‘Handelaars zonder bont’ wordt steeds langer”, zegt Ann De Greef van GAIA. “Het ethische engagement van Torfs zorgt ervoor dat duizenden dieren gespaard worden van een wrede dood enkel en alleen voor hun pels.”

 

Dierenrechtenorganisatie GAIA onderhandelt, als lid van de internationale coalitie ‘Fur Free Alliance’, met grote kledingmerken om niet langer dierenbont te verkopen. De bedoeling is dat zoveel mogelijk bedrijven het programma 'Fur Free Retailer' (in het Nederlands 'Handelaars zonder bont') ondertekenen.

 

Dat lijkt steeds beter te lukken, want na onder meer JBC en Bershka onderschrijft nu ook Torfs het programma. “Toen ik meer dan 30 jaar geleden in de schoenenretail begon te werken, waren laarsjes met konijnenbont heel populair. Dat lijkt vandaag ondenkbaar te zijn. Dat stemt mij hoopvol over de evolutie van ons collectief geweten", zegt Torfs-CEO Wouter Torfs.

 

“Opnieuw wordt duidelijk dat het perfect mogelijk is mode en ethiek te combineren”, vindt ook De Greef. “Het doden van wilde dieren, zoals nertsen, enkel voor hun vacht is niet meer van deze tijd: niet voor de consument en ook niet meer voor de modewereld.”