Schoenenketen Torfs stopt met de verkoop van bont | RetailDetail

Schoenenketen Torfs stopt met de verkoop van bont

Schoenenketen Torfs stopt met de verkoop van bont

Schoenen Torfs stopt vanaf de wintercollectie 2018 met het gebruik van bont in zijn collecties. Dat kondigen Wouter Torfs, CEO van Schoenen Torfs, en Ann De Greef, directeur van GAIA, samen aan. Ook JBC en Bershka gingen al bontvrij.

 

Lijst handelaars zonder bont wordt steeds langer

“Onze lijst ‘Handelaars zonder bont’ wordt steeds langer”, zegt Ann De Greef van GAIA. “Het ethische engagement van Torfs zorgt ervoor dat duizenden dieren gespaard worden van een wrede dood enkel en alleen voor hun pels.”

 

Dierenrechtenorganisatie GAIA onderhandelt, als lid van de internationale coalitie ‘Fur Free Alliance’, met grote kledingmerken om niet langer dierenbont te verkopen. De bedoeling is dat zoveel mogelijk bedrijven het programma 'Fur Free Retailer' (in het Nederlands 'Handelaars zonder bont') ondertekenen.

 

Dat lijkt steeds beter te lukken, want na onder meer JBC en Bershka onderschrijft nu ook Torfs het programma. “Toen ik meer dan 30 jaar geleden in de schoenenretail begon te werken, waren laarsjes met konijnenbont heel populair. Dat lijkt vandaag ondenkbaar te zijn. Dat stemt mij hoopvol over de evolutie van ons collectief geweten", zegt Torfs-CEO Wouter Torfs.

 

“Opnieuw wordt duidelijk dat het perfect mogelijk is mode en ethiek te combineren”, vindt ook De Greef. “Het doden van wilde dieren, zoals nertsen, enkel voor hun vacht is niet meer van deze tijd: niet voor de consument en ook niet meer voor de modewereld.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.