Schoenenreus Mayer nu ook met één voet binnen bij Carrefour

Mayer Schuhe in Carrefour Bergen
Foto Mayer Schuhe

De Duitse schoenendistributeur Mayer Schuhe verzorgt voortaan de schoenenafdeling in enkele Carrefour hypermarkten. De groep is in België ook al de concessiepartner van Galeria Inno en C&A.

 

Consignatiepartner

Voorlopig gaat het om een test in drie hypermarkten: Auderghem, Waterloo en Bergen. Mayer Schuhe installeert er als consignatiepartner een shop-in-shop met vooral modieuze damesschoenen tegen een optimale prijs-kwaliteitverhouding. “De test kan nadien uitgebreid worden naar meer segmenten en filialen. Onze doelstelling is om de partner te worden van Carrefour in schoenen,” zegt Erik Van Heuven, die de activiteiten van de schoenengigant aanstuurt.
 

Mayer Schuhe maakt deel uit van de HR Group in Osnabrück. Die belevert in Europa zowat 2000 shops via wholesale, heeft een 400-tal eigen schoenwinkels onder de naam Reno en ontwikkelt ook e-commerceactiviteiten. Sinds 1 februari van dit jaar beheert de groep alle shop-in-shops met schoenen voor de zestien warenhuizen van Kaufhof-dochter Galeria Inno. Daarnaast verzorgt de groep ook de schoenenafdelingen van de Belgische C&A-filialen.
 

Erik Van Heuven is sinds 2009 actief binnen HR Group als operationeel directeur en lid van de raad van bestuur. Met zijn vennootschap Scorpio Consultancy Europe fungeert hij als strategisch adviseur voor de expansie in Benelux en de rest van West-Europa.