Schoenketen Shoeline failliet | RetailDetail

Schoenketen Shoeline failliet

Schoenketen Shoeline failliet
Shutterstock

De Brabantse schoenenketen Shoeline is failliet. Het faillissement komt er nadat het verlies in 2017 een pak hoger uitviel dan werd verwacht. Alle werknemers in de winkels en het hoofdkantoor verliezen hun job.

 

Marges onder druk

“De leiding van het bedrijf had over het jaar 2017 wel verlies verwacht, maar dat bleek uiteindelijk driemaal zo hoog te zijn uitgevallen", zegt curator Floor Wertenbroek aan BN DeStem. “De marges in deze retailtak staan erg onder druk."

 

Shoeline heeft zijn hoofdkantoor in Kaatsheuvel en telt tien winkels in Nederland. Er zijn al drie partijen opgedoken die interesse hebben in een overname van (delen van) het bedrijf. “Dat kan overname van de voorraad zijn, maar ook overname van huurovereenkomsten. Sommige Shoeline-zaken zitten op A-locaties in stadscentra. Het mooiste zou natuurlijk zijn als er ook mensen van de winkels over gaan.”

 

Het faillissement van Shoeline is er eigenlijk één in twee stappen geweest, want anderhalf jaar geleden werden al eens drie winkels failliet verklaard. Nu valt ook het doek over de rest van de onderneming.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Adidas sluit 2017 sterk af

14/03/2018

Het Duitse sportmerk Adidas heeft 2017 afgesloten met een omzetstijging van 16% bij gelijke wisselkoersen. Daarbij groeide de winst met bijna een derde. Voor 2018 verwacht Adidas opnieuw een groei van ongeveer 10%.

Back to top