Schoenketen Shoeline failliet

Schoenketen Shoeline failliet
Shutterstock

De Brabantse schoenenketen Shoeline is failliet. Het faillissement komt er nadat het verlies in 2017 een pak hoger uitviel dan werd verwacht. Alle werknemers in de winkels en het hoofdkantoor verliezen hun job.

 

Marges onder druk

“De leiding van het bedrijf had over het jaar 2017 wel verlies verwacht, maar dat bleek uiteindelijk driemaal zo hoog te zijn uitgevallen", zegt curator Floor Wertenbroek aan BN DeStem. “De marges in deze retailtak staan erg onder druk."

 

Shoeline heeft zijn hoofdkantoor in Kaatsheuvel en telt tien winkels in Nederland. Er zijn al drie partijen opgedoken die interesse hebben in een overname van (delen van) het bedrijf. “Dat kan overname van de voorraad zijn, maar ook overname van huurovereenkomsten. Sommige Shoeline-zaken zitten op A-locaties in stadscentra. Het mooiste zou natuurlijk zijn als er ook mensen van de winkels over gaan.”

 

Het faillissement van Shoeline is er eigenlijk één in twee stappen geweest, want anderhalf jaar geleden werden al eens drie winkels failliet verklaard. Nu valt ook het doek over de rest van de onderneming.