Schoenketen Shoeline failliet | RetailDetail

Schoenketen Shoeline failliet

Schoenketen Shoeline failliet
Shutterstock

De Brabantse schoenenketen Shoeline is failliet. Het faillissement komt er nadat het verlies in 2017 een pak hoger uitviel dan werd verwacht. Alle werknemers in de winkels en het hoofdkantoor verliezen hun job.

 

Marges onder druk

“De leiding van het bedrijf had over het jaar 2017 wel verlies verwacht, maar dat bleek uiteindelijk driemaal zo hoog te zijn uitgevallen", zegt curator Floor Wertenbroek aan BN DeStem. “De marges in deze retailtak staan erg onder druk."

 

Shoeline heeft zijn hoofdkantoor in Kaatsheuvel en telt tien winkels in Nederland. Er zijn al drie partijen opgedoken die interesse hebben in een overname van (delen van) het bedrijf. “Dat kan overname van de voorraad zijn, maar ook overname van huurovereenkomsten. Sommige Shoeline-zaken zitten op A-locaties in stadscentra. Het mooiste zou natuurlijk zijn als er ook mensen van de winkels over gaan.”

 

Het faillissement van Shoeline is er eigenlijk één in twee stappen geweest, want anderhalf jaar geleden werden al eens drie winkels failliet verklaard. Nu valt ook het doek over de rest van de onderneming.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Belgian Friday is nieuw Belgisch online koopjesweekend

15/05/2018

Na Black Friday is er nu ook de eerste Belgian Friday: de ketens Kiabi, La RedouteSarenza, Veritas, Jack & Jones en Tape à l'Oeil lanceren op vrijdag 18 mei een nieuw winkelevenement, met kortingen en acties voor wie online shopt.

.NU: een luxeconcept voor de zoekende man

15/05/2018

Terwijl grote retailers vechten voor hun leven, duiken vernieuwende kleine boetieks overal op in de winkelstraten. .NU in Gent is zo’n nieuw concept, dat het tekort aan luxueuze herenboetieks wil opvangen.