Selfridges opent bioscoop in warenhuis

Foto: Selfridges

Naar de bioscoop in het warenhuis? Het kan binnenkort bij Selfridges in Londen: in de vestiging in Oxford Street bouwt de warenhuisketen drie filmzalen.

 

Eerste warenhuis met cinema

Vanaf november kunnen Londenaars bij Selfridges terecht om naar de film te gaan: de Britse warenhuisketen opent dan een permanente bioscoop met drie zalen in haar winkel op de bekende Oxford Street. Het is volgens The Guardian de eerste keer dat een warenhuis een eigen vaste bioscoop herbergt.

 

Er zullen het hele jaar door nieuwe films worden getoond, zowel blockbusters als onafhankelijke films. Om de bioscoopbeleving compleet te maken kunnen bezoekers er ook eten en drinken krijgen en de drie zalen worden uitgerust met de recentste geluid- en beeldtechnologie.

 

Beleving naast winkelen

De grootste van de drie zalen telt tachtig zitplaatsen. Filmliefhebbers hoeven niet helemaal door het winkelcomplex om de bioscoop te bezoeken: er komt zowel een ingang in de winkel als een directe toegang vanaf de straat. Wie vaak komt, wordt beloond via een getrouwheidsprogramma voor leden. Voor de uitbating wordt samengewerkt met een onafhankelijke cinema-uitbater uit Londen, die in de hoofdstad nog twee eigen bioscopen heeft.

 

Met het initiatief wil Selfridges overtollige ruimte opvullen en consumenten extra beleving bieden die verder gaat dan enkel shoppen. In 2016 experimenteerde de warenhuisgroep al met een pop-uptheater om het overlijdens van Shakespeare in 1616 te herdenken, en ook startte de keten met workshops en thema-installaties.