Signa en Central Group verwerven Globus

Signa en Central Group verwerven Globus
Shutterstock.com

De Zwitserse warenhuisketen Globus, dochtermaatschappij van Migros, is verkocht aan een joint venture van het Oostenrijkse Signa en de Thaise Central Group.

 

Positie versterken

De Oostenrijkse miljardair René Benko (Signa) neemt samen met de Central Group de 48 Zwitserse luxewarenhuizen van Globus over. Migros Cooperative Group had ze maanden geleden te koop gezet, schrijft Handelsblatt. Over de prijs is niets bekendgemaakt. Signa Holding heeft wel aangegeven dat het om een joint venture gaat, waarin Oostenrijkers en Thai elk de helft in handen krijgen.

 

"Met Globus strekt de gecombineerde aanwezigheid van Signa en Central zich uit over vijf landen op het continent - Duitsland, Oostenrijk, Italië, Denemarken en Zwitserland - waardoor ze zowel de toonaangevende exploitanten als eigenaars van luxewarenhuizen in Europa worden", stelt Signa in een persmededeling.

 

Toekomst verzekerd

Ook Migros is tevreden met de deal: volgens bestuursvoorzitter Fabrice Zumbrunnen bieden de nieuwe eigenaars de optimale voorwaarden voor een succesvolle toekomst voor de warenhuisketen. "Ik ben ervan overtuigd dat Globus zal kunnen profiteren van hun uitgebreide knowhow en ruime ervaring in het herpositioneren van premium en luxewarenhuizen."

 

Signa Holding is een Europese vastgoedreus, die ook de Duitse warenhuizenketens Karstadt en Kaufhof in handen heeft. Na de overname heeft Benko beide ketens samengevoegd. Central Group is in Europa al eigenaar van negen La Rinascente-warenhuizen in Italië en van Illum in Kopenhagen. Samen zijn Signa en Central Group ook eigenaar van de Duitse KaDeWe groep, met warenhuizen in Berlijn, Hamburg en München.