Slanker Nike wil vlugger inspelen op markttrends | RetailDetail

Slanker Nike wil vlugger inspelen op markttrends

Slanker Nike wil vlugger inspelen op markttrends

De Amerikaanse sportkledinggigant Nike wil afslanken en schrapt 2% van zijn personeelsbestand. 1.400 van de zowat 70.000 jobs wereldwijd staan op de tocht.

Focus op 12 kernsteden

Met de afslankingsoperatie wil het bedrijf zijn kosten terugdringen, nu de verkoop minder vlot loopt. Het ondervindt steeds meer concurrentie van producenten van klassieke kleding die hun producten sportieve toetsen meegeven. De doorbraak van de online handel heeft die trend alleen maar versterkt.

 

Tegelijk wil Nike meer focussen op een twaalf kernsteden: Barcelona, Berlijn, Londen, Los Angeles, Mexico-stad, Milaan, New York, Parijs, Peking, Seoel en Shanghai. 80% van de groei van het merk tot 2020 zou uit die regio’s moeten komen. En dat is ambitieus. Het groeiplan voorziet in een stijging van de omzet van 30,6 miljard dollar in 2015 naar 50 miljard in 2020. Door zijn inspanningen te concentreren op een aantal kernmarkten, wil Nike zijn inspanningen inzake marketing en logistiek zo efficiënt mogelijk inzetten.

 

Ook wil het in die geselecteerde markten vlugger kunnen inspelen op de steeds snellere markttrends door de ontwikkelingstijd voor nieuwe producten te halveren. Ten slotte wordt ook de interne organisatie aangepak, zo zal Nike wereldwijd nog vier in plaats van zes zones kennen: Noord-Amerika, Europa, Middden-Oosten/Afrika en China/Azië/Pacific/Latijns-Amerika.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Postorder-icoon 3 Suisses legt in België de boeken neer

19/07/2018

De Belgische afdeling van 3 Suisses is failliet verklaard, na een rampzalig begin van de soldenperiode: de webshop verkocht al in de eerste soldendagen 30% minder. Elf banen staan op de tocht.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.