Sneakerketen Solebox opent hotspot in Brussel

Sneakerketen Solebox opent hotspot in Brussel
Foto’s: Kane Holz / Solebox

De Berlijnse sneakerpionier Solebox heeft afgelopen zaterdag een winkel geopend aan de Brusselse Anspachlaan. Je vindt er exclusieve sneakers in de setting van een bankfiliaal. Het is de vijfde Europese vestiging voor de keten.

Onderdeel van Deichmann

Solebox verkoopt sneakers en streetwear in zijn webshop en een beperkt aantal fysieke winkels in grote winkelsteden. De Brusselse winkel is slechts de vijfde Europese vestiging, na Berlijn, München, Wenen en Amsterdam.

 

Elke shop is uniek en wordt ingericht volgens een specifiek thema. In Berlijn bijvoorbeeld oogt de winkel als een industrieel magazijn en speelt een robot de hoofdrol: de ‘Solebot’ haalt het gewenste paar sneakers uit de voorraad, achter glas. In München bevinden de sneakers zich in het decor van een oude wijnkelder. De Weense winkel oogt als een kunstgalerij, terwijl die in Amsterdam een heus laboratorium is. Ook in Brussel koos Solebox voor een opmerkelijk concept: de winkel lijkt wel een bankfiliaal, met loketten, kluizen, beveiligingscamera’s… Deze videoclip geeft je een impressie van wat je er kunt verwachten.

 

Solebox werd opgericht in Berlijn in 2003 door de broers Hikmet en Sükret Sugör. De boetiek wilde zeldzame Amerikaanse sneakers naar Europa brengen en zette al gauw exclusieve samenwerkingen op met onder andere New Balance, adidas, Reebok en Puma. Ook organiseert het bedrijf sneaker-ruilbijeenkomsten onder de naam ‘Solemart’. Solebox werd eind 2013 overgenomen door Snipes, dat net als schoenketen vanHaren behoort tot de Deichmann-groep, de grootste schoenengroep ter wereld.