Sneakerketen Solebox opent hotspot in Brussel | RetailDetail

Sneakerketen Solebox opent hotspot in Brussel

Sneakerketen Solebox opent hotspot in Brussel
Foto’s: Kane Holz / Solebox

De Berlijnse sneakerpionier Solebox heeft afgelopen zaterdag een winkel geopend aan de Brusselse Anspachlaan. Je vindt er exclusieve sneakers in de setting van een bankfiliaal. Het is de vijfde Europese vestiging voor de keten.

Onderdeel van Deichmann

Solebox verkoopt sneakers en streetwear in zijn webshop en een beperkt aantal fysieke winkels in grote winkelsteden. De Brusselse winkel is slechts de vijfde Europese vestiging, na Berlijn, München, Wenen en Amsterdam.

 

Elke shop is uniek en wordt ingericht volgens een specifiek thema. In Berlijn bijvoorbeeld oogt de winkel als een industrieel magazijn en speelt een robot de hoofdrol: de ‘Solebot’ haalt het gewenste paar sneakers uit de voorraad, achter glas. In München bevinden de sneakers zich in het decor van een oude wijnkelder. De Weense winkel oogt als een kunstgalerij, terwijl die in Amsterdam een heus laboratorium is. Ook in Brussel koos Solebox voor een opmerkelijk concept: de winkel lijkt wel een bankfiliaal, met loketten, kluizen, beveiligingscamera’s… Deze videoclip geeft je een impressie van wat je er kunt verwachten.

 

Solebox werd opgericht in Berlijn in 2003 door de broers Hikmet en Sükret Sugör. De boetiek wilde zeldzame Amerikaanse sneakers naar Europa brengen en zette al gauw exclusieve samenwerkingen op met onder andere New Balance, adidas, Reebok en Puma. Ook organiseert het bedrijf sneaker-ruilbijeenkomsten onder de naam ‘Solemart’. Solebox werd eind 2013 overgenomen door Snipes, dat net als schoenketen vanHaren behoort tot de Deichmann-groep, de grootste schoenengroep ter wereld. 

Fotogalerij

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuwe CEO van Esprit komt van New Look

21/03/2018

Modeketen Esprit krijgt een nieuwe CEO: Jose Manuel Martínez verlaat het bedrijf en geeft de fakkel door aan Anders Kristiansen. De voormalige topman van New Look moet Esprit in een nieuwe groeifase brengen, met vooral ambitieuze plannen in China.

Supertrash nu toch failliet

21/03/2018

Het Nederlandse modebedrijf Supertrash, opgericht door ontwerpster Olcay Gulsen, heeft dan toch het faillissement aangevraagd. Een jaar geleden leek het nog dat het bedrijf gered was dankzij een nieuwe groep investeerders.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Samsonite toont nieuw winkelconcept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

Back to top